Shish kebab af gris med rispilaf

Pasta med kødsovs, fyldte jalapenos og salat med grillede bønner

kødsovs reJeg havde lovet min ældste at lave pasta med kødsovs, så det skulle vi have. Da jeg købte ind til middagen, kunne jeg ikke stå nogle lækre friske jalapenos hos min grønthandler, så dem måtte jeg have med. Hvordan jeg nogenlunde lavede kødsovsen, kan du se her. Idag serverede jeg den med fuldkorns-penne, friskrevet parmesan, jalapenos og bønnesalaten.

jala reJalapenos: 

  • 6 jalapeno chili
  • 150 g cheddar eller anden ost
  • En anelse olivenolie
  • En dusk oregano

 

Halvér chilierne og skrap ligeså forsigt frø og frøstol ud af chilierne. Læg dem i et ovnfast fad, dryppet med lidt olie. Put et lille stykke ost i hver chilihalvdel og pynt med et oreganoblad. Bag i ovnen ca 15 minutter på 225 grader.

Pas på – det er stærke sager og husk endelig på ikke at gnide dig i øjne eller andre sarte steder efter at have håndteret frisk chili.

Salat med grillede bønner:

  • Ca 150 g friske grønne bønner
  • 5 asparges
  • 4 spsk græskarkerner – ristede
  • 1 rød stærk chili i tynde strimler
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knips salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 forårsløg – i tynde ringe
  • 1 stor håndfuld frisk spinat – grofthakket
  • 1 håndfuld persille – grofthakket

 

Giv de friske bønner et hurtigt opkog  i en gryde med vand og et knips salat. Lad dem koge i ca 3 minutter og overhæld dem straks med masser af koldt vand. Hæld vandet fra og grill bønnerne sammen med de rå asparges på en gloende grillpande, indtil de har fået lidt farve. Vend indimellem.

Imens steges på en anden pande chili og hvidløg kortvarigt i olivenolie uden at det tager farve. Læg bønner og asparges på et fad og skær dem i mindre stykker. Hæld græskarkerner og den varme olie, chili og hvidløgsflager over grøntsagerne og vend det sammen. Tilsæt citronsaft og et lille knips salt og bland. Vend  forårsløg, persille og spinat i.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shish kebab af gris med rispilaf