Fiskefrikadeller med bacon, og kold tartar/remoulade-fusionssovs

Lammekølle med blåskimmelost i stegeso, samt græsk salat

lam med salatJeg elsker lam – desværre er det jo ikke helt billigt i Danmark, så det er om at nyde det, når det så står på menuen. Lammekøllen her blev der kælet for med både friske krydderurter, hvidløg og blåskimmelost og masser af tid. Til gengæld passer den sig selv det meste af tiden og på nær salaten er det en “alt i en-ret”, da både kartofler og sovs også tilberedes i stegesoen.

lamselår

Lammekøllen:

  • 1 lammekølle på ca 2 kg uden skaft
  • 5 fed hvidløg – groft hakket
  • ½ håndfuld små rosmarinkviste
  • ½ håndfuld spæde timiankviste
  • 75 g blåskimmelsost – jeg brugte Danablu
  • Salt og peber
  • Kartofler i halve
  • Gulerødder i mindre stykker
  • Løg i kvarte
  • Evt 1 chil delt i 2
  • 3 dl hvidvin
  • 5 dl madlavningsfløde

 

Lad stegesoen trække med vand, imens du ordner grøntsager og køllen. Læg alle grøntsagerne, 2/3 af krydderurterne og to af de hakkede hvidløgsfed i bunden af stegesoen.

Stik små huller jævnt udover køllen og stik små stykker hvidløg i hullerne. Gnid køllen med salt og peber og læg den oven på grøntsagerne. Fordel et jævn lag af blåskimmelost udover køllens overside og gerne lidt ned i hvidløgshullerne. Drys med de resterende krydderurter og hæld vinen i bunden af stegesoen.

Sæt stegesoen i en kold ovn indstillet på 130 grader. Efter 3 timer tages låget af og madlavningsfløden hældes i stegesoen. Skru nu temperaturen op på 225 grader og steg køllen uden låg, indtil den er fint brun. Tag køllen op af stegesoen og lad den hvile 20-30 minutter. Sæt stegesoen med grøntsagerne tilbage i ovnen på 200 grader imellemtiden.

græsk salatGræsk salat af hjertesalat, tomater med smag, agurk, rødløg, sorte oliven og feta stænket med olivenolie og rødvinseddike og drysset med tørret oregano.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskefrikadeller med bacon, og kold tartar/remoulade-fusionssovs