Svinekotelet med rosmarinsovs og salat med hindbær og gedeost

Pandestegt havørred med urtehollandaise

havø bJeg var så heldig idag at få en lille helt nyfanget havørred foræret, så alle andre middagsplaner blev lagt på hylden. Jeg valgte at filettere den, krydre med salt og peber og stege den på panden i en anelse smør – 3 minutter på skindsiden og 1 minut på kødsiden.

havørred nySom tilbehør til fisken fik kogte nye kartofler, sauté af forskelligt grønt, samt min super lækre, men meget sundere end den traditionelle urtehollandaise. Ikke et øje var tørt.

Grøntsags-sauté:

  • 3 små gulerødder – i mundrette stave
  • 1 rødløg – skåret i både
  • ½ squash – skåret i mundrette stave
  • 1/4 blomkålshoved – delt i små buketter
  • 1 spsk spæde timianskud
  • 1 tsk
  • Salt og peber

 

Steg grøntsagerne let i smørret 4-5 minutter og smag til med salt og peber.

Urtehollandaise:

  • 2 skrællede kartofler
  • ½ gulerod
  • 1 lille løg
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 4 dl vand
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk smør
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber

 

Skær grøntsagerne i små tern og kog dem helt møre i vandet tilsat grøntsagbouillon.  Tag gryden af varmen og blend grøntsagerne helt jævne med en stavblender.

Tilsæt citronsaft og derefter æggeblommerne lidt efter, imens du kører med stavblenderen, så sovsen skummer op. Smag til med salt og peber og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svinekotelet med rosmarinsovs og salat med hindbær og gedeost