Bánh mì – vietnamesisk sandwich i min fortolkning
Når det er så varmt, som i disse dejlige dage, så lokker en lækker sandwich altså mere end steg med sovs og kartofler. Idag valgte jeg at lave min fortolkning af en vietnamesisk sandwich-klassiker, som laves i et hav af forskellige versioner, men grundprincipperne er; svinekød, friske og syltede grøntsager og chilimayo i hvidt brød.
Syltede gulerødder og radiser:
- 2 store gulerødder
- 5-6 radiser
- 0,5 dl æbleeddike
- 0,5 dl vand
- 1 stor spsk sukker
- Salt og peber
Skær eller lad en foodprocessor snitte gulerødder og radisser i fine stave. Bland eddike, vand, sukker, salt og peber og lad grøntsagerne trække i lagen i mindst 1 time
Chilimayo:
- 3 spsk god mayo
- 3 spsk cheasyfraiche
- 1 spsk citronsaft
- 1 stærk rød chili i bittesmå tern
- Evt lidt chilisovs
- Salt og peber
Bland alle ingredienser sammen og smag evt til med mere chili.
Kødet:
- 5oo g magert flæsk i skiver eller nakkekoteletter skåret i halve
- 3 fed hvidløg – fint revet
- 1 tommelstort stykke frisk ingefær – fint revet
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk fiskesovs
- 2 spsk kechap manis
Kom alle ingredienser undtaget kødet ned i en frysepose og bland det godt til en marinade. Kom kødet i posen og fordel marinaden udover det. Bind knude på posen og lad kødet marinere mindst 1 time i køleskabet. Steges efterfølgende på en pande, indtil det er fint brunt og så sprødt, som du foretrækker.
Endvidere:
- 2-3 fuldkorns-flûte
- Salat – vi brugte feldsalat idag
- 1 rødløg i skiver
- Næsten en hel agurk i skrå skiver
- Evt frisk koriander og chili i tynde ringe
Lun brødet i ovnen, så det stadig er blødt. Skær det i det ønskede antal stykker og del stykkerne på langs, men lad dem lige hænge sammen i den ene side. Smør brødet med chilimayo og kom kød, friske og syltede grøntsager i. Spis og nyd.
Ingen kommentarer endnu