Kronvildtburger

Bánh mì – vietnamesisk sandwich i min fortolkning

banh-mi (1) reNår det er så varmt, som i disse dejlige dage, så lokker en lækker sandwich altså mere end steg med sovs og kartofler. Idag valgte jeg at lave min fortolkning af en vietnamesisk sandwich-klassiker, som laves i et hav af forskellige versioner, men grundprincipperne er;  svinekød, friske og syltede grøntsager og chilimayo i hvidt brød.

 

Syltede gulerødder og radiser:

  • 2 store gulerødder
  • 5-6 radiser
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 0,5 dl vand
  • 1 stor spsk sukker
  • Salt og peber

 

Skær eller lad en foodprocessor snitte gulerødder og radisser i fine stave. Bland eddike, vand, sukker, salt og peber og lad grøntsagerne trække i lagen i mindst 1 time

Chilimayo:

  • 3 spsk god mayo
  • 3 spsk cheasyfraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stærk rød chili i bittesmå tern
  • Evt lidt chilisovs
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen og smag evt til med mere chili.

 

Kødet:

  • 5oo g magert flæsk i skiver eller nakkekoteletter skåret i halve
  • 3 fed hvidløg – fint revet
  • 1 tommelstort stykke frisk ingefær – fint revet
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk fiskesovs
  • 2 spsk kechap manis

 

Kom alle ingredienser undtaget kødet ned i en frysepose og bland det godt til en marinade. Kom kødet i posen og fordel marinaden udover det. Bind knude på posen og lad kødet marinere mindst 1 time i køleskabet. Steges efterfølgende på en pande, indtil det er fint brunt og så sprødt, som du foretrækker.

Endvidere:

  • 2-3 fuldkorns-flûte
  • Salat – vi brugte feldsalat idag
  • 1 rødløg i skiver
  • Næsten en hel agurk i skrå skiver
  • Evt frisk koriander og chili i tynde ringe

 

Lun brødet i ovnen, så det stadig er blødt. Skær det i det ønskede antal stykker og del stykkerne på langs, men lad dem lige hænge sammen i den ene side.  Smør brødet med chilimayo og kom kød, friske og syltede grøntsager i. Spis og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kronvildtburger