Varmrøget laks med grillet fennikel og spidskål, og lækker citronsovs

Fajitas med spicy kylling

fajita 31Igen idag fik vi igen mad i brød – denne gang i form af “mexicanske” fajitas. Jeg er faktisk ikke helt glad for mexicanske fladbrød – eller jeg får ihvertfald hurtigt nok. Så når jeg spist halvdelen, så tager jeg fyldet ud og spiser det rullet ind i et par salatblade i stedet. Du kan naturligvis gøre, som du lyster.

Opskrift:

  • 3 hele kyllinglår eller tilsvarende
  • 1 spsk olie
  • 3 spsk mexicansk krydderi
  • 1 tsk stærke chiliflager
  • 5 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • 1 rød peber – i strimler
  • 1 grøn peber – i strimler
  • 1 gul peber – i strimler
  • 2 rødløg – skåret i både
  • 2 tomater – i i tern
  • 1 dåse kidneybønner – drænet

 

Gnid kyllingstykkerne med olie,  3 spsk mexicansk krydderi, chiliflager,  3 fed hvidløg, salt og peber og steg dem i ovnen på 225 grader i ca 40 minutter. Imens ordnes og skæres grøntsagerne. Når kyllingen er færdig og er kølet lidt, pilles kød og skind fra benene.

Kom lidt fedt fra kyllingfadet og 1 spsk mexicansk krydderi på en dyb stegepande og klar løgene heri. Tilsæt resten af hvidløget og peberfrugtstrimlerne og steg yderligere et par minutter. Kom nu tomater og kidneybønner på panden og lad retten simre ca 5 minutter. Tilsæt kyllingkødet og varm igennem. Smag til med salt og peber.

Endvidere:

  • 3 fuldkorns tortillas
  • Salatblade
  • ½ agurk – i tern
  • 2 forårsløg – i tynde ringe
  • Frisk chili – i ringe eller små tern alt efter styrke
  • 3 dl cheasyfraiche

 

Lun tortilla’erne som anvist på pakken og rul dem om kyllingretten, grøntsager og klatter af cheasyfraiche.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varmrøget laks med grillet fennikel og spidskål, og lækker citronsovs