Pesto med soltørrede tomater og mandler

Pasta med rød pesto og tomatsalat

pasta-e1435843307313 rød pesto Det er jo som altid “meatless monday” hos os og idag valgte jeg at lave en nem, men super velsmagende pastaret. Jeg tror de færreste vil savne kødet, da retten har masser af umami smag.

Opskrift:

  • 500 g fuldkorns pasta
  • 1 portion pesto med soltørrede tomater og mandler
  • 250 g  frisk mozzarella revet i “totter”
  • ca 20 cocktailtomater i halve
  • 2-3 håndfulde rucola
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 skvæt citron

 

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra uden at være alt for grundig. Vend pestoen i den varme pasta. Jeg bruger ikke hele portionen, men det er jo en smagssag. Server evt. resten i en lille skål ved bordet eller gem det i køleskabet til din frokost imorgen.

salat til pastaImens pastaen koger, laves salaten. Anret rucola, tomat, rødløg og mozzarella i en skål og dryp med lidt citronsaft. Server salaten til pastaen. Jeg kan egentlig bedst lide at blande det hele sammen, men jeg lader det være op til den enkelte.

 

2 kommentarer

  • Pia

    Kan det “overnatte” til dagen efter selv om det hele er blandet.? Eller…?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Jeg har ikke prøvet, men pasta og pesto blandet sammen kan ihvertfald godt overnatte, men jeg ville nok først blande med grøntsagerne på dagen, hvor retten skal serveres 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pesto med soltørrede tomater og mandler