Quesadilla med "mexicansk coleslaw"

Rib-eye med chimichurri og sprød salat

bøf med chimIdag stod den på dejlige røde bøffer, men med sommerligt tilbehør – nemlig en sprød salat, lunt ciabattabrød og den argentinske salsa chimichurri.

Der findes tusindevis forskellige opskrifter på chimichurri og ligesom det er umuligt at fortælle, hvilken opskrift på “brun sovs”, der er den originale, således er det også med chimichurri. Her får du mit bud på, hvordan den også kan laves.

chim

Chimichurri:

  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld baillikum
  • 2 spsk friske oreganoblade
  • 2 spsk friske timianblade
  • 1 spsk tørret mynte
  • 1 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili
  • 1 tsk chiliflager
  • Ca 0,25 dl æbleeddike
  • Saft af ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber

 

Kom alle ingredienser i en foodprocessor, blender eller lignende og kør til en næsten ensartet creme. Smag til med salt, peber og evt mere eddike. Lad chimichurryen hvile i køleskab i mindst en time inden servering.

Bøfferne stegter jeg blot ca 1 minut på hver siden på en gloende hed grillpande, efter at de havde fået godt med salt og peber.

salat til  bøfDagens salat bestod af icebergsalat, rød og gul peber, radiser, gulerod, agurk og rødløg. Havde jeg haft det, så havde jeg taget feta i også.

2 kommentarer

  • Ser super lækkert ud, haps!

    Du skal være hjertelig velkommen til at kigge forbi –
    Knus Michelle Eckert // michelleeckert.bloggersdelight.dk ♥

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak, jeg bliver glad, når mine opskrifter kan friste eller inspirere.

      Sikke en fin blog du har og fantastisk flotte billeder du tager.

      Pernille 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quesadilla med "mexicansk coleslaw"