Ovnbagt laks og grøntsager med artiskokcreme

Ferskenkage

 

kagefOpskrift:

  • 300 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 knips salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g blødt smør + lidt ekstra til at smøre kageformen med
  • 150 g ricotta
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 håndfuld hasselnøddekerner – groft hakkede
  • 3 ferskner i ca ½ cm tykke både
  • 1 spsk kanelsukker

 

Bland mel, sukker, salt og bagepulver grundigt sammen i en røreskål. Kom smør, ricotta, mælk, æg og nøddekerner i skålen og bland det hele godt sammen til en nogenlunde fast dej. Kom dejen i den smurte kageform eller tærtefad og tryk den godt ned og ud til kanten.

Læg ferskenbådene i et pænt mønster og tryk dem lidt ned i dejen. Drys med kanelsukker. Bag kagen ca 45 minutter på 200 grader midt i ovnen. Læg evt. stanniol over den, hvis den er ved at blive for mørk.

Lad kagen køle lidt af inden servering. Giv flødeskum, cremefraiche eller lignende til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt laks og grøntsager med artiskokcreme