foccacia med rosmarin
Et velsmagende og nemt brød til madpakken med en portion salat, til suppe eller til søbe en lækker sovs op med til aftensmaden.
Opskrift:
- 4 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1½ tsk salt + lidt ekstra til at drysse på det færdige brød
- 150 g rugmel
- 400 g hvedemel
- ½ dl olivenolie
- Rosmarinkviste
Bland vand, gær og salt. Tilsæt rugmel og bland det godt. Hæld hvedemelet i dejen og rør i ca 5 minutter. Dejen skal være ret våd. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad og stik rosmarinkviste i dejen hist og pist.
Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i ca 3 timer ved stuetemperatur. Bag brødet ved 225 grader i ca 25 minutter. Dryp brødet med olivenolie straks det kommer ud af ovnen og drys med lidt salt.
Ingen kommentarer endnu