Koteletter med cidersovs og salat med grønne bønner

Indiske kofta med agurke/tomat-raita

kofta1 nyDer stod indisk på menuen, så jeg kunne få brugt noget af min hjemmelavede hyben/fersken-chutney. Det blev til krydrede kofta/kødboller af hakket kylling på naanbrød med grønt, raita og så chutney’en som prikken over i’et.

Kofta:

  • 500 g hakket kyllingkød
  • 3 fed hvidløg – revet
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 løg – revet
  • 75 g smuldret blød feta
  • 2 spsk garam masala
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser grundigt og form ca 15 kødboller, som lægges i et ovnfast fad med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

raita-til-kofta 2Raita med agurk og tomat:

  • 3,5 dl yoghurt naturel
  • 1 stærk chili – finthakket
  • 3 fed hvidløg – fint revet
  • 1 spsk ingefær – fint revet
  • 1 forårsløg – fintsnittet
  • Skal og saft fra ½ lime – skallen fint revet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Salt og godt med peber
  • ½ agurk – halveret, indmaden skrabet ud med en ske og derefter skåret i skiver
  • 1 stor tomat uden indmad – skåret i tern

 

Bland alle ingredienser undtaget agurk og tomat til en dressing. Vend agurkskiver og tomattern i dressing og lad raita’en trække 20-30 minutter inden servering.

 

salat-til-kofta2Salat af hakket frisk spinat, revet gulerod, rødløg og tørrede tranebær, samt skiver af melon til “dulme” smagsløgene med.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koteletter med cidersovs og salat med grønne bønner