Svensk pølseret på min måde

Sommerfuglekylling med blommer og rosmarin

kyl-med-blommer-tal2Det er jo egentlig meatless monday, men den vegetariske dag må blive en anden dag i løbet af ugen. Jeg havde nemlig en lækker majskylling, som skulle spises idag eller fryses ned til en anden dag, men jeg har havde simpelthen ikke plads i fryseren til den og da god mad jo ikke skal gå til spilde – ja, så stod der altså kød på menuen idag.

Jeg valgte at lave den som “sommerfuglekylling” eller som vi siger herhjemme “flad kylling”. Metoden går i al sin enkelhed ud på at man spreder kyllingen ud ved at fjerne rygsøjlen  med enten en skarp kniv eller en saks (jeg synes at det er nemmest med en saks). Bred derefter kyllingen ud og tryk brystbenet fladt, så du får ét stort stykke flad kylling. Fordelen er naturligvis at stegetiden nedsættes, men vigtigst at man kan få sprødt skind på hele kyllingen. Hvis det skal være rigtig, så skæres rygbenet helt væk, men jeg skærer det nu oftest kun fra i den ene side af kyllingen.

kyl-med-blommer2Opskrift:

  • 1 kylling på ca 1400 g – lavet til “sommerfugl”
  • 7-8 blommer – halverede og uden sten
  • 4 rødløg i både
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk honning
  • 4-5 spsk balsamico
  • 3 rosmarinkviste
  • 2 tsk chiliflager
  • Salt og peber

 

Krydr kyllingen på undersiden med salt, peber og lidt af rosmarinen. Læg kyllingen i et stort ovnfast fad med skindet opad og dryp den med lidt olivenolie. Placer blommer og løg rundt om kyllingen og dryp blommerne med lidt honning. Dryp kylling, løg og blommer med balsamico og drys med chiliflager og resten af rosmarinen. Krydr kyllingen med salt og peber.

Sæt fadet i en 220 grader varm ovn i ca 45 minutter. Server med fuldkornsbulgur kogt efter anvisning på pakken, men gerne med ½-1 grøntsagsbouillonterning i kogevandet. Vend eventuelt en håndfuld friskhakket persille i den færdigkogte bulgur.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svensk pølseret på min måde