Italienske gorgonzolafyldte kyllingkødboller i tomatsovs

Entrecôte med aspargeskartofler og karotter stegt i rosmarinsmør, samt gorgonzolasvampe og rødvinssovs

karotter2

Min yngste bad om bøf på søndagens menu og heldigvis havde jeg et par lækre entrecôte i fryseren – nedsat fra 98 til 50 kr, fordi jeg købte dem på sidste holdbarhedsdag. Jeg har ikke brug for at bøffer kan holde en uge i køleskab, enten spiser jeg dem samme dag eller så ryger de i fryseren til senere brug. Hvis ikke min slagter havde sat bøfferne ned til halv pris, så var de højest sandsynligt blevet smidt ud. Ikke alene er det etisk og miljømæssigt en god idé at undgå madspild, men der er altså også mange penge at spare, så husk at støtte op om en god sag, og købe produkterne på “sidste holdbarhedsdato-tilbud”.

Bøfferne krydrede jeg i god tid inden stegning med salt og peber. 1½ minut fik de på hver side på en gloende hed grillpande.

Rødvinssovs:

  •  Ca 1½ dl tør rødvin
  • 1 fed hvidløg – halveret
  • 1 knips timian
  • 1 oksebouillonterning
  • 3 dl madlavningsfløde
  • Kulør
  • Salt og peber

 

Kom rødvin, hvidløg og romarin i en lille gryde og kog rødvinen ind til mindre end det halve. Kom bouillonterning og madlavingsfløde i gryden, og lad sovsen simre indtil den har en passende konsistens. Farv sovsen med et par dråber kulør og smag til med salt og peber. Fisk hvidløget op inden servering.

karotter-tæt-på2Aspargeskartofler og karotter stegt i rosmarinsmør:

  • 250 g aspargeskartofler – eller anden type små kartofler
  • 300 g karotter
  • 1 spsk smør
  • 3 rosmarinkviste –
  • Salt og peber.
  • Evt. lidt hakket persille til pynt

 

Skræl kartofler og karotter. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er næsten færdigkogte. Dette kan sagtens gøres i forvejen.

Kom smør på en dyb pande. Pluk rosmarinkvistene i mindre stykker og kom også dem i på panden. Smelt smørret og steg de afdryppede kartofler og karotter, indtil de er fint lysebrune og sprøde. Krydr med salt og peber og drys evt med lidt hakket persille.

Gorgonzolasvampe er i al sin enkelhed blot champignoner uden stok, fyldt med en tsk gorgonzola i hver, og bagt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italienske gorgonzolafyldte kyllingkødboller i tomatsovs