Pasta med squash, kapers, citron og andet godt - og mørbradbøffer med parmaskinke

Grillet ciabattabrød med champignons à la crème

alaMandagens vegetariske ret er en af de aller nemmeste, men den smager bare så godt. Enten som forret eller som hovedret med en salat til. Jeg brugte champignons idag, men stort set alle svampe går fint an.

alá creme tallOpskrift:

  • 400 g champignons – ordnet og skåret i skiver
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 lille knips chiliflager
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Saft af ½ citron + ½ citron i både
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld persille – hakket
  • 4 store skiver ciabattabrød – eller tilsvarende
  • 2 fed hvidløg – pillede

 

Kom champignonerne på en tør pande og svits dem, indtil de afgiver væske. Tilsæt timian og chiliflager og svits indtil svampene “bider” på panden. Hæld madlavningsfløde over og pres den ½ citron i retten – evt gennem en si, så du undgår kernerne. Lad retten simre, indtil den er tyk og cremet.

Grill i mellemtiden brødet på en grillpande og gnid det efterfølgende med hvidløg på den øverste skæreflade. Smag svampestuvningen til med salt og peber, og fordel den på det grillede brød. Pynt med hakket persille og citronbåde.

salat til alaDagens salat af rucola, snittet forårsløg, tomat og sorte oliven. Dressing af olie, hvidvinseddike, sennep, hvidløg, basilikum, oregano, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med squash, kapers, citron og andet godt - og mørbradbøffer med parmaskinke