Lammebov stegt i ovn sammen med kartofler og rosenkål, samt hvidløgsstegt støvbold og skøn sovs

Stegt kalvelever med bløde løg og portvinssovs

 levertall reJeg er børnefri i disse dage, da min yngste er på lejrtur med skolen på Bornholm og min ældste er jo for nylig flyttet hjemmefra sammen med sin kæreste. Den sjældne frihed skulle ihvertfald udnyttes til en god omgang stegt lever på menuen, da det nogenlunde er det eneste, mine poder ikke spiser.

Opskriften her er alt for stor til én person, men nu kunne jeg ligeså godt stege det hele, så er der også til en god frokost imorgen og hunden fik også en god portion.

lever reOpskrift:

  • 400 g kalvelever i skiver – uden sener, hinder og andet snask
  • 2 store løg i tynde både – jeg brugte 1 rødløg og 1 almindelig
  • Evt. hvedemel til at vende leveren i
  • 2 spsk smør til at stege i
  • Salt og peber
  • 1 stort skvæt ikke for sød rød Portvin
  • 1 okse- eller kalvebouillonterning
  • 1 lille kvist rosmarin – finthakket
  • 3,5 dl madlavingsfløde
  • Lidt kulør

 

Steg løgene bløde i lidt smør på en stor pande. Krydr dem undervejs med salt og peber. Stil til side og hold dem varme.

Vend leverskiverne i hvedemel blandet med salt og peber – eller krydr dem blot med salt og peber. Jeg har gjort begge dele lidt i flæng, men jeg synes egentlig at det er lidt spild af tid, hvedemel og opvask, så idag besluttede jeg mig for det var sidste gang at jeg gad gøre det, da jeg ikke rigtig kan se nogen smagsmæssig fordel ved det.

Steg leveren ca 3 minutter på hver side i lidt smør. Den skal endelig ikke have for meget, men skal selvfølgelig have en fin stegeskorpe. Stil leveren til side og hold varm.

Kog stegepanden af med portvin. Kom smuldret bouillonterning, rosmarin og madlavningsfløde på og lad det koge ind til passende konsistens. Smag til med salt og peber. Farv sovsen med lidt kulør.

Arranger lever og de bløde løg i den varme sovs og server. Normalt vil man jo nok give kogte kartofler til, men jeg havde en rest ovnstegte kartofler, så dem varmede jeg og spiste til sammen med en farverig salat og gode syltede asier.

salat-til-lever reDagens salat bestående af fintsnittet rødkål, æble og appelsin i tern og radiser i skiver. Dressing blot af appelsinsaft rørt med lidt honning.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammebov stegt i ovn sammen med kartofler og rosenkål, samt hvidløgsstegt støvbold og skøn sovs