Skipperlabskovs

Kyllingelår i stegeso á la Marrakech med couscous

stegeso nyLad mig sige med det samme; havde jeg haft en tagine, så havde jeg naturligvis lavet retten i den, men det har jeg desværre ikke. Stegesoen er dog et værdigt alternativ og både kylling og tilbehør smagte skønt og “af Marokko”.

Opskrift:

  • 1400 g kyllingelår
  • 2 løg – grofthakket
  • 4 fed hvidløg – grofthakket
  • 1 tommelstort stykke frisk ingefær – finthakket
  • 1 fennikel – groft hakket
  • 2 gulerødder – i skiver
  • 3 tomater – grofthakket
  • 2 små citroner – skåret i halve. Citronerne skal ikke spises, men blot afgive smag til retten.
  • 10 tørrede abrikoser – skåret i halve
  • 1 håndfuld smuttede mandler
  • 1 stor spsk ras el hanout
  • 2 tsk chiliflager
  • 2 kanelstænger
  • 1 spsk gurkemeje
  • Salt
  • 2 dl vand
  • 1 håndfuld oliven
  • 1 spsk olie

 

Endvidere:

  • Fuldkornscouscous
  • Hakket persille eller frisk koriander
  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Evt lidt granatæblekerner

 

Sæt stegesoen i blød, imens du ordner grøntsagerne – mindst 15 minutter. Kom alle ingredienser – undtaget oliven og olie – i stegesoen. Bland det hele godt rundt, men sørg for at kyllingelårene ligger nogenlunde øverst til sidst.

Sæt stegesoen med låg på i en kold ovn og sæt temperaturen på 140 grader. Lad kyllingen passe sig selv i ovnen i 2 timer.

Tag stegesoen ud af oven, Kom oliven i retten og vend lidt rundt, men lad stadig kyllingelårene ligge øverst. Dryp kyllingelårene med lidt olie og drys dem med lidt salt. Sæt stegesoen tilbage i ovnen nu uden låg, skru op på 250 grader og giv det ca 15 minutter. Lav i mellemtiden couscous’en efter anvisning på pakken.

Server kylling og grøntsager med den færdige couscous, en klat yoghurt og drys af persille og granatæblekerner.

stegeso-tall re

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skipperlabskovs