Spicy merguezburger med tzatziki og løgsalat

Lynsyltede rødbeder – eller beder i andre kulører

syltIndimellem har man bare ikke tid til at vente 14 dage på at de hjemmesyltede beder skal trække i lagen, og så er denne metode god. Bederne kan nemlig spises straks de er kogt, lagt i lagen og kølet ned.

rødbeder Man kan godt koge forskellig farvede beder sammen, men de røde beder skal lægges i et sylteglas for sig, hvis ikke alle beder skal blive røde.

lageOpskrift:

  • Ca 500 g gule, røde eller andre beder
  • 1 stort knips salt
  • 3,5 dl lagereddike
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stjerneanis
  • 8 nelliker
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1 tsk kommen
  • 3-4 laurbærblade
  • 2 små stærke røde chili

 

Vask rødbederne og sæt dem over i gryde med vand og et stort knips salt. Vandet skal lige dække. Kog dem under låg i 40-60 minutter, indtil de er møre – stik i dem med en gaffel.

Overhæld de færdigkogte rødbeder med iskoldt rindende vand og lad dem køle lidt. Skær enderne af dem og gnub skindet af.

Skær rødbederne i tern og læg dem i skoldede sylteglas.

Hæld eddike, sukker og krydderier i en gryde og giv der et opkog, så sukkeret opløses. Hæld lagen over rødbederne, luk glasset til og sæt i køleskab. Rødbederne er klar, når de er kolde.

2 kommentarer

  • Flotte billeder, og intressante opskrifter, vil jeg prøve, hvis jeg ikke lige havde 3 glas rødbeder i køleskabet. Jeg ser du har chili i den ene opskrift, hvilket jeg også har prøvet og synes er super godt, giver lige lidt ekstra kick til rødbederne. Mit forslag er dog at bruge et par syltede chili – jeg prøvede først med tørrede, og, det gav ikke meget smag. Syltede chili er allerede juicy, og det gav lige det jeg savnede. Jeg brugte 3-4 små meget spicy gule syltede chili (hjemmesyltede).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Mange tak for rosen 🙂 Chilierne er faktisk ikke rigtig tørrede. Det er chilier af egen avl, der har ligget et par dage i vindueskarmen og derfor er blevet lidt runkne i kanterne. De er sindsyg stærke, så de gav masser af smag til rødbederne, men ellers er din idé med syltet chili rigtig god 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy merguezburger med tzatziki og løgsalat