Lynsyltede rødbeder – eller beder i andre kulører
Indimellem har man bare ikke tid til at vente 14 dage på at de hjemmesyltede beder skal trække i lagen, og så er denne metode god. Bederne kan nemlig spises straks de er kogt, lagt i lagen og kølet ned.
Man kan godt koge forskellig farvede beder sammen, men de røde beder skal lægges i et sylteglas for sig, hvis ikke alle beder skal blive røde.
- Ca 500 g gule, røde eller andre beder
- 1 stort knips salt
- 3,5 dl lagereddike
- 1,5 dl sukker
- 2 stjerneanis
- 8 nelliker
- 1 tsk hele peberkorn
- 1 tsk kommen
- 3-4 laurbærblade
- 2 små stærke røde chili
Vask rødbederne og sæt dem over i gryde med vand og et stort knips salt. Vandet skal lige dække. Kog dem under låg i 40-60 minutter, indtil de er møre – stik i dem med en gaffel.
Overhæld de færdigkogte rødbeder med iskoldt rindende vand og lad dem køle lidt. Skær enderne af dem og gnub skindet af.
Skær rødbederne i tern og læg dem i skoldede sylteglas.
Hæld eddike, sukker og krydderier i en gryde og giv der et opkog, så sukkeret opløses. Hæld lagen over rødbederne, luk glasset til og sæt i køleskab. Rødbederne er klar, når de er kolde.
Flotte billeder, og intressante opskrifter, vil jeg prøve, hvis jeg ikke lige havde 3 glas rødbeder i køleskabet. Jeg ser du har chili i den ene opskrift, hvilket jeg også har prøvet og synes er super godt, giver lige lidt ekstra kick til rødbederne. Mit forslag er dog at bruge et par syltede chili – jeg prøvede først med tørrede, og, det gav ikke meget smag. Syltede chili er allerede juicy, og det gav lige det jeg savnede. Jeg brugte 3-4 små meget spicy gule syltede chili (hjemmesyltede).