Lynsyltede rødbeder - eller beder i andre kulører

Skipperlabskovs

skipper-tall nyIrma havde tilbud på oksebov idag, og da jeg samtidig havde lyst til skipperlabskovs, så kunne det jo ikke passe bedre. Da jeg kom hjem fra indkøb, opdagede jeg at vi ikke havde flere syltede rødbeder og det er altså et must til skipperlabskovs. Heldigvis havde vi gule beder i grøntsagsskuffen, så dem lynsyltede jeg i stedet. Du kan se her hvordan.

skipper nySkipperlabskovs:

  • 500 g oksebov – skåret i tern og trimmet for fedt og sener
  • 100 g bacon i tern
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk hele peberkorn
  • Ca 1/4 friskrevet muskatnød
  • 1 tsk tørret timian
  • 4 løg i smalle både
  • 1,5 kg kartofler – skrællede og skåret i tern
  • Salt og peber

 

Svits bacon’en kort i en stor gryde. Tilsæt kødet og steg det med, så det lige får en overflade, uden at brune. Hæld vand i gryden, så det lige netop dækker kødet og tilsæt laurbærblade, peberkorn, muskat og timian. Lad kødet koge 1 time og skum af et par gange undervejs.

Kom kartofler og løg i gryden og tilføj eventuelt mere vand – kartoflerne skal være dækket. Kog yderligere 30-40 minutter – de sidste 15 minutter uden låg. Rør i retten indimellem, så det ikke brænder på, og så nogle af kartoflerne moses. Smag til med salt og peber.

Yderligere:

  • Syltede rødbeder – evt. lynsyltede
  • Klippet purløg
  • Rugbrød
  • Smør

 

Server skipperlabskovsen rygende varm med syltede rødbeder, klippet purløg og eventuelt en smørklat, samt groft rugbrød.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lynsyltede rødbeder - eller beder i andre kulører