Ovnbagt hellefisk med oregano og sumak serveret med bulgur, fennikelsalat og tahindressing

Spicy merguezburger med tzatziki og løgsalat

tunesisk-burgerEn god merguezpølse skal være både krydret og stærk. Det “stærke” får de fra harissa, som er en allestedsnærværende chilipasta i Tunesien. Heldigvis kan den også købes herhjemme, hvis man ikke lige er så heldig at have været en tur i Tunesien og har hjembragt noget. Idag forsøgte jeg mig på at lave – ikke merguezpølser, men burgere à la merguez.

harissa

“Merguez-bøffer”:

  • 500 g hakket lammekød
  • 3-4 fed hvidløg -presset
  • 2 spsk hele fennikelfrø – stødt eller kværnet
  • 1½ spsk hele korianderfrø – stødt eller kværnet
  • ½ spsk hel spidskommen – stødt eller kværnet
  • ½ spsk hele peberkorn – stødt eller kværnet
  • 2 spsk paprika
  • ½ spsk stødt kanel
  • Ca 1 spsk salt
  • 2 pæne spsk harissa

 

Ælt alle ingredienser grundigt sammen og lad farsen hvile ½ time i køleskab. Form det ønskede antal bøffer og steg dem i lidt olivenolie, indtil de er netop gennemstegte og har en fin stegeskorpe.

samletTzatziki:

  • ½ agurk i små tern
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 2 tsk tørret mynte
  • 2 tsk tørrede dildspidser
  • 1 spsk citronsaft
  • Ca 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Salt og peber

 

Bland hvidløg, mynte, dildspidser og citronsaft i yoghurten. Vend agurk i og smag til med salt og peber.

Løgsalat:

  • 1 løg – halveret og skåret i tynde skiver
  • Saft af ½ citron
  • 1 godt knips salt
  • 1 spsk sumak

 

Vend alle ingredienser sammen og lad salaten trække i køleskab i ca 15 minutter.

Endvidere:

  • Burgerboller
  • 2-3  tomater i tern
  • Salatblade
  • Evt. ekstra harissa

 

Kom bøfferne i bollerne sammen med salatblade, tzatziki, tomattern, løgsalat og evt. lidt harissa, hvis du vil have det ekstra spicy

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt hellefisk med oregano og sumak serveret med bulgur, fennikelsalat og tahindressing