"Vilde" hakkebøffer med hokkaidomos, sort trompetsvampesovs og drue/selleri-salat

Thai-inspireret suppe med rød karry, vannamei-rejer, ris og grønt

 

 

thaisuppe nyDet har bare været sådan kold, blæsende og regnfuld dag, og så er der næsten ikke noget bedre end suppe, der hot på mere end én måde. Hvor hot kan du justere efter din egen smag, alt efter hvor meget rød karrypasta, du vælger at putte i. Jeg tager 3 spsk i og så er den godt stærk uden at være dødbringende.

Risene tager jeg i, både fordi det smager godt, men også for at gøre suppen lidt mere mættende, de kan dog sagtens undværes. Grøntsagerne afhænger af, hvad grøntsagsskuffen lige byder på på dagen. Således skriver jeg i opskriften, hvad jeg kom i lige idag, men skift gerne ud med, hvad du har i din grøntsagsskuffe eller bedst kan lide.

red-currytomm

Køb din karrypasta hos en thaikøbmand. Supermarkedernes er elendig og alt for dyr. Jeg bruger ovenstående mærke, men der findes mange forskellige. Ved siden af ser du pakken med thai-fiskebouillonterninger – Knorr-logoet fornægter sig ikke. De fås også hos enhver thaikøbmand.

Opskrift:

  • 200 g vannamei-rejer – uden penicillinrester, colibakterier eller andre uhumskheder.
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 fed hvidløg – revet
  • 1 tommelstort stykke ingefær – revet
  • 1 stængel citrongræs – kun den hvide del – finthakket
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 5 dl vand + 2 dl vand
  • 1 dl ukogte ris
  • 2 thai-fiskebouillonterninger – alternativt 2 almindelige fiske- eller grøntsagsbouillonterninger
  • 5 tørrede kaffir limeblade
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 2-3 spsk fiskesovs
  • 1 lilla gulerod – skåret i tynde skrå skiver
  • 1 hvid gulerod – skåret i tynde skrå skiver
  • 1 stængel bladselleri – skåret i tynde skrå skiver. Gem bladene til pynt
  • 1 blød tomat – skåret i små tern
  • 3 forårsløg – fintsnittet på skrå – delt i den grønne og hvide del
  • 1 rød peber – skåret i korte strimler
  • ½ pakke ærteskud

 

Kom sesamolie i en gryde og svits hvidløg, ingefær, citrongræs og karrypasta kort. Tilsæt 5 dl vand, ris, bouillonterninger og kaffer limeblade og lad det simre i ca 10 minutter.

Hæld kokosmælken og 2 dl vand i gryden, og kog yderligere 2-3 minutter. Smag til med fiskesovs. Tilsæt de 2 slags gulerod, bladselleri, tomattern og den hvide del af forårsløgene og kog 2-3 minutter.

Kom rød peber og den grønne del af forårsløgene i gryden og kog endnu 1 minut. Tilsæt rejerne, kog op og tag straks gryden af varmen. Lad den trække 2 minutter.

Server og lad den enkelte komme ærteskuddene i sin varme skål suppe ved bordet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Vilde" hakkebøffer med hokkaidomos, sort trompetsvampesovs og drue/selleri-salat