Andebryst med pak choy, shiitakesvampe og andet godt

Slethvar med grønt, hvidvin og fløde

hvidvin nyI dag fik vi den sidste af de fine slethvarfileter, som jeg var så heldig at få af Skagenfood i forbindelse med MadbloggerUdfordringen #4. Igen må jeg sige: slethvar er altså en virkelig lækker fisk med en skøn smag og en lækker tekstur.

i-fad skOpskrift:

  • 1 slethvarfilet på ca 300 g – delt i 2 på langs (eller 2 tilsvarende mindre fileter)
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 1 rødløg – skåret i smalle både
  • 1 lille fennikel med top – halveret på langs og skåret i tynde skiver
  • 1 gulerod – skåret i tynde stave
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 knips chiliflager
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • ½ squash – skåret i stave
  • 1 rød peber – halveret og skåret i strimler
  • 1 (gul) tomat – skåret i smalle både
  • 1,5 dl tør hvidvin
  • 1 grøntsags- eller fiskebouillonterning
  • 4 dl madlavningsfløde

 

Læg fisken i et ovnfast fad og krydr godt med salt og peber.

Smelt lidt smør i en dyb pande og steg rødløg, fennikel, gulerod, herbes de Provence, chili og hvidløg 2-3 minutter uden at det tager farve. Tilsæt squash, rød peber og tomat og steg yderligere et par minutter.

Hæld hvidvin på panden og lad det koge op. Tilsæt så madlavningsfløde og bouillonterning og det simre 3 minutter. Smag til med salt og peber, inden det hældes over fisken.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter.

Endvidere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andebryst med pak choy, shiitakesvampe og andet godt