Osso buco

Kyllinginderfilet i fad med fløde, soltørret tomat og porre, og grønkålsalat med gremolata og feta

kyllinginder-tall-31 nyBevares, kyllinginderfileter er da både nemme, sunde og tit på tilbud, men de kræver altså en hel del “forkælelse” for at ikke blive alt for kønsløse. Det synes jeg selv er lykkedes ret godt i denne  udgave med soltørret tomat og porre i en cremet og smagfuld sovs. Jeg valgte at lave ovnkartofler til, når nu ovnen alligevel var tændt, men bulgur ville også passe fint til.

Den lidt tunge ret kræver et sprødt og syrligt modspil og her var den helt enkle grønkålsalat virkelig god. Jeg havde en rest gremolata  fra forleden dag, hvor vi fik osso buco og den brugte jeg i både kyllingretten og grønkålsalaten. Da jeg ikke går udfra at du lige har en rest gremolata på lager, så har jeg i opskriften skrevet, hvad det nogenlunde svarer til i mængde af hvidløg, citronskal og persille.

inderfilet-fad reKyllinginderfilet i fad:

  • Ca 450 kyllinginderfilet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk herbes de Provence
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • 1 stor porre – skåret i ringe
  • 3 spsk hakket persille
  • 1 spsk revet citronskal
  • 1 fed hvidløg – finthakket
  • 4 spsk soltørrede tomater i små tern
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 hønsebouillonterning – smuldret

 

Krydr kødet med herbes de Provence, chiliflager, salt og peber og brun det i lidt olivenolie i en dyb pande. Tag kødet af panden og læg det i et ovnfast fad.

Klar porrerne på samme pande. Tilsæt persille, citronskal og hvidløg og steg endnu et minut, inden de soltørrede tomattern tilsættes og stege med yderligere et minut.

Hæld fløde på panden og tilsæt den smuldrede bouillonterning. Lad det simre 3-4 minutter, smag til med salt og peber, og hæld så blandingen over kyllinginderfileterne. Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn i ca 15 minutter.

grønkål-med-2 nyGrønkålsalat med gremolata og feta:

  • 4 store håndfulde skyllet, rippet og hakket grønkål
  • 1½ spsk olivenolie
  • Saft og fint revet skal af ½ citron
  • 1 stort fed hvidløg – finthakket
  • 4 spsk persille – finthakket
  • Salt og peber
  • 75 g feta – smuldret
  • Kerner fra ½ granatæble

 

Bland en dressing af olivenolie, citronsaft og skal, hvidløg, persille, salt og peber i en skål. Tilsæt grønkål og bland det grundigt. Kram gerne grønkålen lidt med dressingen. Drys grønkålen med smuldret feta og granatæblekerner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Osso buco