Tunsalat med kapers og andet godt
Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor der stort set altid er tilsat majs og rød peber i købe-tunsalater. Efter min mening er det ingenlunde et “match made in heaven” – nærmest bare lidt vammelt. Jeg synes at en tunsalat skal være frisk og med masser af smag, så i min er majs og rød peber byttet ud med kapers, citronsaft, rødløg, persille og en hemmelige ingrediens.
- 1 dåse tun i vand – 140 g drænet vægt
- 2 ansjoser – ultra-finthakket. Og nej, man kan ikke smage dem.
- 3 spsk god mayonnaise uden mystiske ingredienser og E-numre
- 2-3 spsk cheasyfraiche
- 1 lille rødløg – finthakket
- 5 spsk kapers – grofthakket
- 3 spsk finthakket bredbladet persille
- 4-5 spsk citronsaft
- Salt og peber
Pres det meste væde ud af tunen og kom den i en skål. Hak tunen let med en gaffel og bland den grundigt med ansjos, mayonnaise og cheasyfraiche. Vend rødløg, kapers og persille i og smag til med citronsaft, salt og masser af peber.
Server på godt rugbrød – gerne ristet.
Ingen kommentarer endnu