Ovnstegt kylling og salat med spæde grønkålsskud, avokado, kikærter og mozzarella

Brasiliansk Moqueca-inspireret fiskestuvning med rød snapper og rejer

red2Moqueca er en typisk brasiliansk fiskeret, som kan føres mindst 400 år tilbage i tiden. Med så mange år på bagen, så siger det næsten sig selv, at der findes et utal af forskellige opskrifter, alt efter hvor i landet man befinder sig, årstallet og den enkelte husmoders luner og ressourcer. Her får du mit bud, som i dag blev med rød snapper og rejer, men byt gerne ud med anden fisk eller skaldyr

red grydeOpskrift:

  • Ca 300 g rød snapperfilet
  • 150 g rejer
  • Saft af 1 lime
  • Salt
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hel sort peber
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 spsk kokos-, palme- eller olivenolie
  • 1 stort rødløg – skåret i tynde både
  • 2 forårsløg – fint snittet og delt i hvid og grøn del
  • 4-5 fed hvidløg – presset
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 rød peber – skåret i tern
  • 1 grøn peber – skåret i tern
  • 1 frisk rød chili – skåret i tynde ringe
  • En håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille – groft hakket

 

Skær fisken i mindre stykker og læg den i en dyb tallerken. Pres limesaft udover og krydr med rigeligt salt. Lad fisken marinere, imens resten forberedes.

Stød eller kværn korianderfrø, sort peber og chiliflager og bland det med stødt gurkemeje.

Klar løget og den hvide del af forårsløgene grundigt i olie i en passende gryde, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg og krydderiblandingen og lad det stege med 1 minut, før de flåede tomater og kokosmælken hældes på. Smuldr bouillonterningerne i og lad det simre ca 10 minutter.

Tilsæt rød og grøn peberfrugt og lad retten simre endnu 5 minutter. Vend fiskestykker med limesaft og rejer i gryden og læg låg på.  Tag gryden af varmen og lad retten stå ca 5 under låg før servering. Pynt med hakket koriander/persille, den grønne del af forårsløgene og rød frisk chili.

Yderligere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegt kylling og salat med spæde grønkålsskud, avokado, kikærter og mozzarella