Lammesteaks med ovnbagt aubergine med tomatsalsa og tahindressing

Forlorne harekillinger med rødvinsovs og ovnbagt grønt

harekilling tallForlorne harekillinger er naturligvis bare forloren hare i portionstørrelse – lavet mest bare for afvekslingens skyld, men de er da også både hurtigere at tilberede og så er der lidt mere bacon på end på min traditionelle hare, hvilket selvfølgelig gør dem til favorit hos mine børn.

I dag fik vi harekilingerne med ovnbagte kartofler og grøntsager, som alt fik samme tid og temperatur i ovnen, så det kunne ikke være nemmere.

harekillinger i fadHarekillinger med rødvinsovs:

  • 450 g hakket svinekød 10%
  • 1 skive fuldkornstoast
  • 1 gulerod – skåret i mindre stykker
  • 1 løg – skåret i kvarte
  • 1 stængel bladselleri – skåret i mindre stykker
  • 1 fed hvidløg – skåret i mindre stykker
  • ½ squash – skåret i mindre stykker
  • 1 lille tsk hel allehånde – stødt eller kværnet
  • 1 lille tsk hel sort peber – stødt eller kværnet
  • Salt
  • 1 æg
  • 1 pakke bacon
  • 2 dl tør rødvin
  • 1 svinebouillonterning
  • 1 tsk tørret timian
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk ribsgelé
  • Salt og peber
  • En anelse kulør

 

Hak toastbrødet til smulder i en foodprocessor. Tilsæt gulerod, løg, bladselleri, hvidløg og squash og hak også dette fint. Kom æg, allehånde, peber og salt i og “kør” det sammen med grøntsagerne. Tilsæt kødet og “kør” indtil ingredienserne er blandet til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile, imens du gør grøntsagerne klar til at komme i ovnen (se opskrift længere nede på siden).

Form farsen til fire små “harer” og læg dem i et ovnfast fad. Klip baconskiverne i halve, og beklæd harekillingerne ligeligt med dem. Hæld rødvin i bunden af fadet og sæt det i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 35 minutter. Når der er ca 5 minutter tilbage, hældes stegeskyen/rødvinen fra til sovsen og kødet sættes i ovnen igen.

Kog stegeskyen kraftigt ind. Tilsæt smuldret bouillonterning, timian og madlavningsfløde og lad det koge ind til en passende konsistens. Smag til med ribsgelé, salt og peber. Farv sovsen med lidt kulør.

grønt til hareOvnbagte kartofler og grønt:

  • Små kartofler – halveret på langs
  • Rødløg – i kvarte
  • Squash – i ca 2½ cm tykke skiver
  • Gulerødder – skåret i kvarte
  • Hvidløg – presset
  • Lidt olivenolie
  • Herbes de Provence
  • Salt og peber

 

Vend et passende antal kartofler og grøntsager med lidt olivenolie, hvidløg, herbes de Provence, salt og peber. Bag det i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 35 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammesteaks med ovnbagt aubergine med tomatsalsa og tahindressing