Fiskemuffins med estragondressing og ovnbagte kartofler og grønt

Frikadeller uden for meget pjank med sovs, kartofler og salat

dunser-e1424371350676 nynyI dag fik frikadeller næsten helt uden “nymodens” tilsætninger som revne grøntsager, fetaost eller lignende. Til den slags frikadeller skal man naturligvis have sovs og kartofler, så det fik vi. Det kan godt være at mormor ikke serverede salat til, men det kan jeg altså ikke undvære, så det fik vi også.

dunse-tall-e1436017210784 nyFrikadellerne:

  • 500 g hakket svinekød 10% fedt
  • 1 æg
  • 1 skive fuldkornstoastbrød – opblødt i lidt mælk og knuget fri for væske
  • 1 løg – revet
  • 1 fed hvidløg – fint revet
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør til at stege i

 

Ælt alle ingredienser – undtaget smør – godt sammen til en fars. Lad farsen hvile på køl, imens du skræller kartofler og laver salat.

Form farsen til ca 12 frikadeller og steg dem gyldne ca 6 minutter på begge sider. Tag frikadellerne af panden og hold dem lune. Brug panden til at lave sovsen på.

Sovsen:

  • 1 dl tør rødvin
  • 1 svinebouillonterning
  • 2 tsk ribsgelé
  • 4 dl madlavningsfløde
  • Lidt kulør
  • Salt og peber

 

Kog panden af med rødvin. Tilsæt bouillonterning og ribsgelé og opløs det i rødvinen, inden madlavningsfløde tilsættes. Lad sovsen simre, indtil konsistensen er passende. Farv med lidt kulør og smag til med salt og peber.

Hvis du gider, kan du si sovsen, så urenheder fra panden forsvinder og sovsen ser pænere ud. Jeg gider ikke.

dunse-salat-e1436017611131 nyDagens salat af iceberg, æble, bladselleri, tørrede tranebær og solsikkefrø. Hertil mormordressing af lidt fløde rørt med citronsaft og sukker.

Endvidere:

  • Kogte kartofler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskemuffins med estragondressing og ovnbagte kartofler og grønt