Lammekoteletter med fennikel-tzatziki, ovnbagt aubergine og squash, samt salat med fåremælksfeta

Guacamole

gghJeg var simpelthen så heldig at få hele 30 modne avokadoer i går aftes på “dato-tilbud”, så selvfølgelig skulle der laves en god portion guacamole i dag – dog ikke af alle 30. Et par stykker gemmer jeg i køleskab til salat de næste par dage og resten røg i fryseren – det kan man nemlig godt med avokado.

Min udgave er uden frisk koriander, da der findes personer i huset, der ikke bryder sig om smagen. Til gengæld krydrer jeg min guacamole med let stødte hele korianderfrø. Hvis du kan lide frisk koriander, så tilsætter du naturligvis bare dette.

guaca-tæt nyGuacamole:

  • 5 avokados
  • Saft af 3 lime
  • 3 tomater – befriet for kerner og skåret i små tern
  • 1 rødløg – finthakket
  • 5 fed hvidløg – presset
  • 1 jalapeño – finthakket – alternativt 1 tsk stærke chiliflager
  • 1½ tsk hele korianderfrø – groft stødt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber

 

Kom avokadokød og limesaft i en skål og hak det groft med en ske. Bland de øvrige ingredienser i og bland det godt, således at noget af avokadokødet bliver most, men der stadig er hele stykker tilbage. Smag til med eventuelt mere limesaft. Server til mexicanske retter, som dip til chips eller på brød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammekoteletter med fennikel-tzatziki, ovnbagt aubergine og squash, samt salat med fåremælksfeta