Entrecôte af kalv og sauté med markchampignons og friske asparges, samt lækker timian/rosmarin-sovs

Lammekoteletter med fennikel-tzatziki, ovnbagt aubergine og squash, samt salat med fåremælksfeta

 

lam-tall-ny 4I dag fik vi en af mine livretter – nemlig lammekoteletter. Tilbehøret var med klassisk græsk/tyrkisk præg – nemlig ovnbagt kartoffel, aubergine og squash, en næsten græsk salat og tzatziki. Dog havde sidstnævnte fået et lille tvist, idet agurken var skiftet ud med fennikel, som klæder lam rigtig godt.

n (1)2Drik et glas retsina til maden, tag klip klappere på og skru op for varmen, så er føles det som at sidde på en græsk ø – næsten.

lam fadLammekoteletterne:

  • 6 pæne lammekoteletter (Vi spiste 2 hver)
  • 2 spsk olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 1 kvist rosmarin – kun bladene
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Bland olivenolie, citronsaft, rosmarin, hvidløg og salt og peber og vend kødet heri. Lad det trække, imens du forbereder tilbehøret.

Steg lammekoteletterne på en rygende varm grillpande ca 3 minutter på hver side. Krydr evt. med lidt mere salt.

aub fadKartofler, aubergine og squash:

  • 3-4 små bagekartofler – skåret i halve
  • 1 aubergine – delt i 6 på langs
  • 1 squash – delt i 4 på langs
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dusk timian
  • 2 spsk tørret oregano
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Kom alle ingredienser i et ovnfast fad og vend dem godt sammen, så kartofler og grøntsager bliver godt smurt ind i både olie og krydderier.

Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i en lille time eller indtil kartoflerne er møre og gyldne. (Lav tzatziki og salaten imens).

tzFennikel-tzatziki:

  • 1 mindre fennikel – skåret i fine små tern
  • 5 dl tyrkisk yoghurt
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret mynte
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen, og lad trække på køl ca 30 minutter.

fetasalSalat med feta:

  • 3-4 håndfulde feldsalat
  • 2 tomater – skåret i store tern
  • ½ agurk – skåret i ikke alt for tynde skiver
  • 1 lille rødløg – skåret i tynde ringe
  • Ca 10 gode oliven
  • Ca 120 g fåremælksfeta – skåret i store tern
  • 1 tsk tørret oregano
  • Olivenolie og rødvinseddike til at dryppe på salaten ved bordet

 

Læg feldsalaten i et fad og arranger tomat, agurk, rødløg og oliven pænt herpå. Drys fetaen med oregano og læg den på salaten. Giv en god olivenolie og rødvinseddike til, som den enkelte kan dryppe på sin salat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Entrecôte af kalv og sauté med markchampignons og friske asparges, samt lækker timian/rosmarin-sovs