Kidneybønnedip med sprødt grønt

Ovnstegt kylling og lun salat med krydret blomkål, kartofler og kapers, samt dressing med rød peber og hvidløg

blom-tall2 reKyllingen tog jeg ud af fryseren i går aftes uden de store tanker om, hvad den skulle blive til på middagsbordet. I dag var jeg så så heldig at få 2 små blomkålshoveder, 1 pose små kartofler, 1 bakke cherrytomater og 1 bakke rucola for ingen penge på “datotilbud”. Her er, hvad der kom ud af det.

blom-fad-e1426711074782-ny reOpskrift:

  • 1 kylling – parteret i 8 – alternativt tilsvarende mængde “lårmix”
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 650g små kartofler
  • 2 små blomkålshoveder – delt i små buketter
  • 3 spsk olivenolie
  • 1spsk stærk røget paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 spsk kapers
  • Saft af ½ citron
  • 3-4 håndfulde rucola
  • 6-8 cherrytomater – skåret i halve

 

Læg kyllingen i en bradepande og krydr den med paprika, oregano, chiliflager, salt og peber.

Bland olivenolie, stærk røget paprika, spidskommen, hvidløg, salt og peber og vend blomkål og kartofler i blandingen. Placer kartofler og blomkål i bradepanden ved siden af kyllingen og sæt hele herligheden i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 50 minutter. Vend eventuelt blomkålen forsigtigt en gang undervejs og pas på den ikke bliver for branket. (Lav dressingen imens – se opskrift længere nede på siden).

Når der er ca 10 minutter tilbage af stegetiden, drys da kapers udover blomkål og kartofler. Sæt bradepanden tilbage i ovnen de sidste 10 minutter.

Tag bradepanden ud af ovnen og pres citronen udover blomkål og kartofler. Læg rucolaen på et serveringsfad og vend det med kartofler, blomkål og kapers. Pynt med de halve cherrytomater. Server sammen med kyllingen og dressingen.

blom-dres-e1435933585882ny reDressing:

  • 2 dl tykmælk
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 4-5 spsk finthakket rød peber
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser sammen til en dressing og stil på køl en halv times tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kidneybønnedip med sprødt grønt