Sprøde kyllingenuggets med ovnfritter, salat og hvidløgsmayo

Jerk-laks med ananas/bønne-salat og citrusdressing

jerk-tall3Jerk er en caribisk stærk krydderblanding, der traditionelt bruges til kylling og svin – og som med de fleste krydderblandinger, så findes der er hav af forskellige opskrifter. Her får du min fortolkning – og til laks i stedet for til kylling eller svin. Jeg valgte at servere en fyldig salat med ananas og bønner som eneste tilbehør, men havde jeg haft brug for strække retten til flere eller meget gammelsultne personer, så ville jeg have lavet en omgang kokos-ris til også.

jerk-laks2Jerk-laks:

  • 500 g laks uden skind og ben – skåret i mindre stykker og eventuelt sat på spyd
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 stykke muskatnød på størrelse med en ært
  • 2 tsk piri piri chiliflager
  • ½ tsk hel spidskommen
  • ½ tsk hele sorte peberkorn
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk paprika
  • 1 stor spsk brun farin
  • 1 solohvidløg – revet
  • 1 tommelfinger stort stykke frisk ingefær – fint revet
  • Saft ½ lime
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt

 

Stød eller kværn allehånde, muskat, chiliflager, spidskommen, peberkorn og timian til  et fint pulver, og bland det med kanel, paprika og farin.  Bland hvidløg, ingefær, limesaft og olie i de stødte/kværnede krydderier og vend laksen i massen, så alle stykker er dækket af et lag. Lad laksen trække på køl, imens salat og dressing laves.

Kom laksestykkerne i et ovnfast fad, krydr med salt og bag dem på 200 grader i en forvarmet ovn i ca 10 minutter. Server sammen med salaten og citrusdressingen.

2tAnanas/bønne-salat:

  • 1 stort hjertesalathoved – skåret i mindre stykker
  • 1 håndfuld bredbladet persilleblade – groft hakket
  • 1 dåse sorte bønner – skyllet og drænet
  • 1 orange peber – skåret i  små tern
  • ½ ananas – skåret i mundrette stykker
  • Eventuelt limebåde

 

Arranger alle ingredienser pænt på et fad.

jerk dreCitrusdressing:

  • 3 spsk cheasyfraiche
  • Saft af 1 lime
  • Saft ½ citron
  • Saft af ½ appelsin
  • 1 tsk stærk chilisovs
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 lille fed hvidløg – presset
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser til en dressing og lad den gerne trække lidt på køl.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde kyllingenuggets med ovnfritter, salat og hvidløgsmayo