Ovnstegte kyllingelår og salat med marinerede limabønner, frisk spinat, feta og langtidsbagte tomater

Korma-masala med frisk kokos

 

 

indiskHer er endnu er variation af den indiske korma-masala (masala=kryddderiblanding) fra mit køkken. Der findes et hav af forskellige opskrifter på korma-masala på nettet og enhver indisk husmoder har sikkert sin helt egen eller flere forskellige. Denne fra mig er med frisk kokos og er spicy uden at være voldsomt stærk.

Masalaen kan bruges til at krydre “sovs” til det meste kød, fugl, fisk eller kun med grøntsager. Portionen passer til sovs til ca 500 g reelt kød eller fisk, eller til lidt mere, hvis du kun tilsætter grøntsager. Når du laver retten, tilsæt da også frisk ingefær, hvidløg og løg som smagsgivere.

Opskrift:

  • 2 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk piri piri-chiliflager
  • 4 hele grønne kardemommekapsler
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk paprika
  • 50 g frisk kokos – revet

 

Kværn eller stød koriandefrø, spidskommen, chiliflager og kardemommekapsler og bland det med gurkemeje, paprika og kokos.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnstegte kyllingelår og salat med marinerede limabønner, frisk spinat, feta og langtidsbagte tomater