Laksesandwich à la méditerranéenne

Spicy kyllinge-rispilaf med mangomayo i salatwraps

tal nyMiddagen i dag bød på en velkrydret rispilaf med masser af kylling og grønt. Dryppet med mangomayo og rullet ind i sprøde icebergsalatblade. Jeg serverede også fintsnittet forårsløg og chili til, som den enkelte kunne drysse i sine wraps for ekstra bid, men dem glemte jeg altså at få med på billedet, så dem må du tænke dig til.

Jeg både stegte kylling og kogte ris i dag, men retten er jo oplagt at lave, hvis du har en god rest ris eller kylling i forvejen.

Kyllingen:

  • 6 kyllingeoverlår eller tilsvarende
  • 2 spsk rød karrypasta – fra en thaikøbmand, ikke fra et almindelig supermarked
  • 2 spsk olie
  • Salt

 

Rør rød karrypasta og olie sammen og fordel det udover kyllingen. Læg kyllingen i et ovnfast fad og krydr med salt. Steg kyllingen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter. (Lav mangomayo, kog ris og ordn grøntsagerne i mellemtiden).

Når de færdigstegte kyllingeoverlår er kølet lidt, så pil kød og skind fra benene og riv det i mundrette stykker. Læg til side.

risgry bRispilaf:

  • 3,5 dl ris – kogt efter anvisning på pakken
  • 2 rødløg – delt i kvarte og skåret i skiver
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk fint revet ingefær
  • 1 spsk rød karrypasta
  • Kyllingekødet
  • Salt
  • 1 gulerod – revet
  • 1 rød peber – skåret i tern
  • 3 forårsløg – fintsnittet
  • 1 håndfuld hakket koriander, bredbladet persille eller mynte efter smag og behag

 

Steg rødløgene bløde i olie ved forholdsvis svag varme i en wok eller stegekryde. Kom hvidløg og ingefær i gryden og lad det stege med det sidste minut. Vend løgblandingen i de færdigkogte ris og hold det lunt.

Svits 1 spsk rød karrypasta 1 minut i løggryden. Tilsæt kyllingekødet, krydr med salt og lad det stege et par minutter Tilsæt risene og den revne gulerod og lad det stege med et par minutter, så det kommer op i temperatur, men pas på at risene ikke bliver brændte og ej heller for smattede af for meget røren rundt. Tilsæt peberfrugt og forårsløg og steg endnu et minut. Tag gryden af varmen og vend frisk koriander, persille eller mynte i retten.

mangoMangomayo:

  • 1 godt moden mango uden skræl og sten – skåret i tern
  • 1 frisk stærk rød chili – skåret i små tern
  • 1 tsk frisk revet ingefær
  • Saft af ca ½ lime
  • 2-3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • Salt

 

Blend mango, chili, ingefær og limesaft med en stavblender. Vend mayonnaise i mangomassen med en ske. Smag til med salt og eventuelt mere limesaft. Stil på køl indtil servering.

Endvidere:

  • Icebergsalat – delt i enkelte blade
  • Fintsnittet forårsløg
  • Frisk chili i tynde ringe

 

Lad den enkelte fylde sine iceberg-wraps med pilaff ved bordet, så salaten bevarer sin sprødhed. Giv mangomayo, fintsnittet forårsløg og frisk chili til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksesandwich à la méditerranéenne