Hakket oksekød, fløde og kartofler i fad, samt lidt blandet grønt, og bagte peberfrugter

Stegt flæsk med stuvede grøntsager

flæsk stuvetJeg elsker stegt flæsk, men jeg er en af dem, der synes at der skal mere grønt til end persillen i sovsen alene. En god måde at få det på, er at lave stuvede grøntsager til – selvfølgelig med et godt persilledrys. Jeg laver også stegt flæsk i forskellige mere eller mindre eksotiske udgaver, men med de stuvede grøntsager til, så bevarer retten sin status som ægte mormormad og det kan man jo godt trænge til indimellem uden helt at skulle give afkald på det grønne.

flæsk2Flæsket: Jeg er en doven rad, så jeg steger mit flæsk i ovnen, men steg du det gerne på panden, hvis du foretrækker stegeos og fedtstænk i håret og i hele køkkenet. Jeg krydrer blot med salt og peber og lægger flæsket på rad og række i en bagepapirbeklædt bradepande. Sætter det i en forvarmet ovn på 225 grader i en halv times tid, og vender det en gang undervejs. Men men men, nu jeg har set på nettet at man kan få sådan en flæskeholder, som man stiller flæsket i, så det får på begge sider på én gang – sådan en må man da eje.

stuv2Stuvede grøntsager:

  • 4 gulerødder – skåret i små tern
  • 3 dl ærter – eventuelt optøede fra frost
  • ½ blomkålshoved – delt i små buketter
  • Salt og peber
  • 5 dl kogevand fra grøntsagerne
  • 5 dl mælk
  • 5 spsk hvedemel med top
  • Muskatnød på størrelse med en lille ært – frisk revet
  • 1 stor håndfuld persille – fint hakket

 

Kom gulerodstern og blomkålsbuketter i en gryde med letsaltet vand, så det lige dækker. Kog grøntsagerne et par minutter, så de stadig har en lille smule for meget “bid” og tag dem så op af vandet og læg dem til side.

Hæld mælken i gryden sammen med 5 dl af grøntsags-kogevandet og pisk melet udi dette, imens det bringes i kog. Lad meljævningen koge for svag varme under konstant omrøring, indtil det er tyknet og melsmagen forsvundet. Krydr med salt, peber og frisk revet muskatnød.

Kom gulerodstern, blomkål og ærter i stuvningen og varm det igennem, imens du rører forsigtigt, så grøntsagerne ikke bliver til mos. Smag eventuelt til med mere salt og peber. Drys stuvningen gavmildt med persille og server sammen med kogte kartofler og det færdigstegte flæsk.

Endvidere:

  • Kogte kartofler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hakket oksekød, fløde og kartofler i fad, samt lidt blandet grønt, og bagte peberfrugter