Ferie i Tyrkiet - hvor finder man det autentiske tyrkiske køkken?

Lasagne med svampe, asparges og manchego, samt salat med avokado, blomkål og minitomater

las2Ja, der har været stille på bloggen en god stund. Først var jeg på ferie i Tyrkiet og efterfølgende har jeg ligget med lungebetændelse, men i dag var kræfterne endelig til at lave et ordentligt måltid igen. Det blev til en cremet lasagne med champignons, asparges og lækker fåremælksost – nemlig manchego, som er en af mine absolutte yndlingsoste. Her til fik vi en sprød og syrlig salat som “modvægt” til den lidt fede lasagne.

lasa2 Lasagnen:

  • 10 lasagneplader
  • Vand
  • 500 g champignons i skiver
  • 1 spsk smør
  • 1 porre i skiver
  • 1 stort fed hvidløg – presset
  • 1 bundt asparges – trimmet og skåret i mundrette stykker
  • 1 håndfuld basilikum – groft hakket
  • 1 dusk frisk timian – fint hakket
  • 1 knips chiliflager
  • Saft af ca 1/2 citron
  • Salt og peber
  • 2 spsk hvedemel med top
  • 5 dl mælk
  • 5 dl madlavningsfløde
  • Ca 75 g manchego – revet

 

Læg lasagnepladerne i blød i lidt vand og sæt dem til side.

Brun svampene på en tør dyb pande. Tilsæt smør og kom også porre og hvidløg på panden – klar dette i smørret.

Tilsæt asparges, krydderurter, chiliflager, citronsaft, salt og peber og lad det stege med i et par minutter, uden at det tager farve.

Drys melet udover grøntsagsblandingen og rør det sammen. Tilsæt mælken og lad det koge op under omrøring. Lad det småkoge et par minutter, indtil det tykner og melsmagen er forsvundet – stadig under omrøring.

Tilsæt madlavningsfløden og lad det simre 3-4 minutter. Rør hyppigt. Smag til med evt. mere citronsaft, salt og peber.

Hæld vandet fra lasagnepladerne. Kom lidt af “grøntsagssovsen” i et ovnfast fad. Derefter et lag lasagneplader, så et lag grøntsagssovs osv. Slut med et lag sovs og drys med den revne ost.

Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter. Lad den trække 10 minutter på køkkenbordet inden servering.

lasa sa2Dagens salat af blandede salater, bittesmå blomkålsbuketter, minitomater, og avokadotern som forinden er vendt i saft fra en halv citron, 1 fed presset hvidløg, salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie i Tyrkiet - hvor finder man det autentiske tyrkiske køkken?