Ovndampet havørred med kartofler og blandede grøntsager i citronfløde
Jeg var simpelthen så heldig at min søn sent i går aftes kom hjem med en flot havørred, som han selv havde fanget i Øresund. Naturligvis stod fisken på menuen i dag. Jeg valgte at dampe den i ovnen og servere den sammen med kogte kartofler og forskellige grøntsager i en let flødestuvning med citron. Behøver jeg at fortælle at det smagte vidunderligt?
Fisken lige hevet op af Øresund.
Fisken fyldt med citron, ramsløg og smør – parat til at komme i ovnen.
Ovnbagt havørred:
- 1 havørred à ca 1,5 kg – renset og uden hoved og finner
- 1 citron – skåret i skiver
- 1 håndfuld ramsløg – groft hakket
- 3-4 tsk smør
- Salt og peber
Krydr fisken ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med skiver af citron, grofthakket ramsløg og smør. Pak fisken ind i 2 lag sølvpapir og læg den i et ovnfast fad. Bag i en 180 grader forvarmet ovn i 25-30 minutter. (Gem væden i sølvpapiret fra den færdige fisk). Tilbered grøntsagerne i citronfløde, imens fisken er i ovnen.
- 3 gulerødder – skåret i små stave
- 1 fennikel – skåret i tynde skiver
- 1 stor porre – skåret i ringe
- 1 spsk smør
- 1½ tsk tørret basilikum
- 1½ tsk paprika
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 grøntsagsbouillonterning
- Saft af 1-1½ citron
- 1 lille bundt asparges – skåret i mundrette stykker
- 2-3 håndfulde (nybælgede) ærter
- Væden fra den færdige fisk
Sauter gulerødder, fennikel og porre et par minutter i smørret, uden det tager farve. Krydr med basilikum, paprika, chiliflager, salt og peber. Hæld fløden på og smuldr bouillonterningen heri, og lad det simre 2-3 minutter.
Kom citronsaften i og lad det simre endnu 1 minut, inden asparges og ærter tilsættes. Lad retten simre 2 minutter mere og hæld så væden fra den færdige fisk i. Kog op og smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.
Yderligere:
- Kogte kartofler
Ingen kommentarer endnu