Pasta med kødboller af gris og portobellosvampe i flødesovs, samt salat med fennikel og radiser

Svampefrikadeller med rødvinssovs, kartofler og sprød grøn salat med ramsløg og nybælgede ærter

talJeg havde den argest hovedpine i går, så jeg hoppede i seng før aftensmaden og spiste blot en ostemad og lidt vindruer, da jeg vågnede sulten midt på natten. Godt nok var det et vegetarisk måltid, men alligevel valgte jeg nu at lave et rigtig vegetarisk aftensmåltid i dag. Nemlig nogle rigtig lækre svampefrikadeller med masser af umamismag – faktisk så meget at min datter troede at de var af kød, indtil jeg fortalte hende at de skam var helt vegetariske.

dellerSvampefrikadeller:

 • 400 g champignons – ordnet vægt
 • 1 håndfuld persille – tag gerne de fine stilke med
 • 1 frisk grøn jalapeño – skåret i mindre stykker
 • 3 spsk citronsaft
 • 2 fed hvidløg – skåret i mindre stykker
 • 50 g parmesan – skåret i mindre stykker
 • 2 tsk tørret oregano
 • 3 æg
 • Salt og peber
 • 100 g finvalsede havregryn
 • Olivenolie til panden

 

Kom alle ingredienser – undtaget champignons og havregryn – i en foodprocessor og kør, indtil du har en næsten homogen masse. Tilsæt svampe og havregryn og kør, indtil det er blandet med de øvrige ingredienser til en lidt våd fars.

Kom et par spsk olie på en slip-let-pande og lad den blive varm, inden skefulde af farsen sættes på panden. Farsen rækker til ca 18 frikadeller. Brun frikadellerne på begge sider ved høj varme. Skru ned og steg dem efterfølgende ca 5 minutter på hver side.

Rødvinsovs:

 • 1½ dl tør rødvin
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1 dusk frisk rosmarin – finthakket
 • 4 dl madlavningsfløde
 • Salt og peber
 • Lidt kulør

 

Kom rødvinen i en lille gryde, smuldr bouillonterningen heri og bring det i kog. Tilsæt rosmarin og lad rødvinen koge ind til ca halvdelen. Hæld fløden på og lad det simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber. Farv med en anelse kulør.

salGrøn sprød salat af krølsalat, spæde blandede salater, agurk i tern, ramsløg skåret i tynde strimler og nybælgede ærter, samt olie/eddike-dressing med hvidløg og dijonsennep.

Yderligere tilbehør:

 • Kogte kartofler

 

 

2 kommentarer

 • Julie

  Ved du om man kan fryse svampe-dellerne ned?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Persille

   Jeg har aldrig prøvet og jeg må indrømme, at jeg heller ikke rigtig kan forestille mig, om det vil være en succes eller ej. Hvis du beslutter dig for at forsøge, så må du endelig fortælle mig om resultatet.

   Pernille 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med kødboller af gris og portobellosvampe i flødesovs, samt salat med fennikel og radiser