Lasagne med svampe, asparges og manchego, samt salat med avokado, blomkål og minitomater

Hot and spicy mango/æble-chutney

ch2 (1)Jeg havde et par mangofrugter og nogle letrunkne æbler, som skulle bruges i dag – og det kom der denne mango/æble-chutney ud af. Jeg kan lide mine chutneys “hot and spicy”, men er du mere til en lidt mildere udgave, så kan du bare skære ned på mængden af chili.

Opskrift:

  • 1 tsk hel bukkehorn
  • 1 tsk hel allehånde
  • 1 tsk hele nelliker
  • ½ tsk hel spidskommen
  • 1½ tsk hele korianderfrø
  • 2 hele tørrede stærke chili
  • 1 hel stjerneanis
  • 10 hele grøn kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 løg – hakket
  • 2 spsk olie
  • 2 mango – skrællet og skåret i tern
  • 4 små æbler – skrællet og skåret i tern
  • 100 g rosiner
  • 1 stort laurbærblad
  • 3 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 tommelfingerstort stykke ingefær – fint hakket
  • 4 dl æbleeddike
  • 3 dl sukker

 

Rist bukkehorn, allehånde, nelliker, spidskommen, korianderfrø, chili, stjerneanis og kardemomme på en tør pande, indtil det afgiver duft. Pas endelig på at det ikke brænder. Kværn eller stød de ristede krydderier og bland dem med kanel og gurkemeje.

Klar løgene i olie uden at de tager farve. Tilsæt krydderiblandingen og lad det stege med 1 minut, inden mango, æble, rosiner, laurbærblad, hvidløg og ingefær tilsættes. Steg endnu et par minutter og tilsæt da eddike og sukker. Lad det simre 2,5-3 timer, indtil frugterne er godt udkogte og væden er som tyk sirup.

Hæld chutneyen på steriliserede glas og opbevar den i køleskab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lasagne med svampe, asparges og manchego, samt salat med avokado, blomkål og minitomater