Smoothie med mango, banan og spinat

Ovnbagt rabarberkompot med sprødt havredrys og græsk yoghurt

t22De nordiske madblogs vrimler med rabarberopskrifter i disse dage og jeg skal da heller ikke undlade at komme med mit bidrag. Dem som følger bloggen ved at jeg ikke er den store dessertkok og at mit fokus normalt er på det “salte køkken”, men aftensmaden bestod af rester af farsbrødet fra i går og var derfor nemt at gå til og da jeg samtidig fik en masser rabarber foræret, så tænkte jeg at i dag skulle det være. Naturligvis intet kompliceret eller specielt fancy, men ikke desto mindre rigtig lækkert og helt nydelig at se på.

t111Jeg lavede 4 portioner som dem på billedet og resten af kompotteen røg i køleskabet, men jeg vil tro at der ville kunne blive til 8 i alt. Jeg er dog helt sikker på at alt nok skal blive spist op. Update 07-06-15: Alt er spist op i løbet af natten.

kompot21Rabarberkompot:

  • 750 g rabarber – ordnet vægt
  • 1 vanillestang
  • Revet skal af 1 citron
  • 300 g sukker

 

Skær  eller klip rabarberne i ca 2 cm stykker og læg dem i et ovnfast fad. Del vanillestangen og skrap kornene ud og bland både stang og korn med rabarberne. Vend også citronskal og sukker i rabarberne. Dæk fadet med stanniol og bag rabarberne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter eller til de er møre, men ikke helt udkogte. Lad kompotten køle af, før du samler desserten. Hvis du skal gemme (noget af) rabarberkompotten, så kom den  i et skoldet sylteglas og stil på køl.

havre22Sprødt havredrys:

  • 2 gode spsk smør
  • 2 store spsk honning
  • 1/4 tsk salt
  • 4 dl havregryn

 

Smelt smør, honning og salt på en pande uden at det tager farve. Tilsæt havregrynene og rist dem gyldne. Pas på at de ikke bliver for mørke – det går pludselig hurtigt.

Yderligere: 

  • Ca 8 dl græsk yoghurt – jeg brugte den med 2% fedt

 

Saml desserterne – først et lag kompot, så havredrys, så yoghurt, så lidt kompot og til sidst et drys havredrys.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie med mango, banan og spinat