Hornfiske-rillettes med rygeost

Rigatoni med hakket gris, grønt og crème double, samt sprød fennikelsalat med syrlig dressing

mmmLørdagen bød på en lækker pastaret med magert hakket svinekød, sprøde grøntsager, friske krydderurter og syndig crème double. Crème double er fløde med ca 50% fedt imod den normale piskeflødes 38 %, og er ikke noget jeg normalt gør mig så meget i, men jeg havde fået den foræret og så skulle den naturligvis også bruges. Og ja, det er et superlækkert produkt, som spillede rigtig fint til det magre svinekød og de sprøde grøntsager, men det er ikke noget, som man skal indtage i kæmpemængder eller hver dag, hvis man da gerne vil leve nogenlunde fedtbehersket. Jeg valgte at servere en sprød fennikelsalat med en syrlig dressing til som modspil til det fede. Det er vigtigt at fennikelsalaten og den syrlige dressing først bliver blandet lige inden servering, for at fenniklen beholder sin sprødhed og dressingen sin skarphed.

Pasta med hakket gris, grønt og crème double:

  • 450 g hakket svinekød 3-7%
  • 4 mindre sommerløg – skåret i smalle både
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk chiliflager
  • 12 cherrytomater – halveret
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 stor gulerod – skåret i små tern
  • 2 små squash – skåret i tern
  • 2 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk finthakket frisk oregano
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2,5 dl crème double
  • 400 g  rigatoni eller anden pasta (rå vægt) – kogt knap “al dente” efter anvisning på pakken
  • 1-2 dl af kogevandet fra pastaen
  • 1 håndfuld friske basilikumblade – grofthakket

 

Klar løgene i olien i en stor gryde. Tilsæt kødet og brun det, imens det hakkes til “fnulder” som til en kødsovs. Krydr med salt, peber og chiliflager, tilsæt tomaterne og lad det stege 2-3 minutter.

Tilsæt hvidløg, gulerod, squash, rosmarin og oregano og lad det stege med endnu et par minutter. Hæld fløden og smuldr bouillonterningen i retten  og lad den simre 2-3 minutter.

Vend den næsten færdigkogte pasta i retten og juster konsistensen med lidt af pasta-kogevandet. Varm retten igennem og smag til med salt og peber. Drys med den grofthakkede basilikum og server.

fenn2Sprød fennikelsalat med syrlig dressing:

  • Saft af 1 saftig citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • 2 fennikel – delt på langs og skåret i tynde skiver
  • 8-10 cherrytomater – i kvarte

 

Pisk citronsaft, olivenolie, hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Bland fenniklen grundigt med dressingen. Tilsæt tomaterne.

Yderligere:

  • Friskrevet parmesanost

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hornfiske-rillettes med rygeost