Sandwich med stegt kalkunbryst, krydderurtesalat, frisk mango og karry/chutney-mayo

Som jeg skrev i går, så skulle resten af det kalkunbryst, som jeg brugte 2/3 af til en gryderet til gårsdagens aftensmad, bruges til sandwich i dag. Igen blev der skruet op for smagen, da kalkun jo ikke smager af så vanvittig meget i sig selv. Et par skiver bacon i hver sandwich havde ikke skadet, men jeg savnede det faktisk ikke.
- Et stykke kalkunbryst à ca 300 g
- 1 spsk olivenolie
- 3-4 spsk worcestershire sauce
- Salt og peber
- 2 gode store boller
- 2 håndfulde salat delt i mindre stykker – jeg brugte en speciel sprød udgave af frisee
- 1 håndfuld blade af blandede friske krydderurter – jeg brugte basilikum, timian, oregano og citronverbena.
- ½ mango – skåret i skiver
- 1 rødløg – skåret i ringe
- 1 portion karry/chutney-mayo – se opskrift længere nede på siden
Krydr kødet med worcestershire sauce, salt og peber og steg det på en pande i lidt olivenolie for ret lav varme i ca 10 minutter på hver side. Vend det et par gange undervejs. Kødet skal kun netop være gennemstegt,så prøv dig lidt frem med stegetiden. Gem stegeskyen. Lad dem hvile 3-4 minutter
i mellemtiden – ordn mango, løg, salat og krydderurter. Bland salaten og krydderurterne. Rør mayo’en. Del bollerne og rist dem i ovnen – “overene” med skærefladen nedad og “underene” med skærefladen opad.
Skær kalkunbrystet i skiver og hæld stegeskyen over. Saml det lune brød om den krydrede mayo, krydderurtesalaten, mango, løg og det saftige kød – enjoy!Karry/chutney-mayo:
- 3 spsk stærk mango chutney – finthakket
- 4 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
- 2 tsk stærk karry
- Salt og peber
Bland alle ingredienser sammen.
Ingen kommentarer endnu