Gryderet med kalkunbryst og grønt i krydret flødesovs

Sandwich med stegt kalkunbryst, krydderurtesalat, frisk mango og karry/chutney-mayo

31-1nySom jeg skrev i går, så skulle resten af det kalkunbryst, som jeg brugte 2/3 af til en gryderet til gårsdagens aftensmad, bruges til sandwich i dag. Igen blev der skruet op for smagen, da kalkun jo ikke smager af så vanvittig meget i sig selv. Et par skiver bacon i hver sandwich havde ikke skadet, men jeg savnede det faktisk ikke.

bbbOpskrift:

  • Et stykke kalkunbryst à ca 300 g
  • 1 spsk olivenolie
  • 3-4 spsk worcestershire sauce
  • Salt og peber
  • 2 gode store boller
  • 2 håndfulde salat delt i mindre stykker – jeg brugte en speciel sprød udgave af frisee
  • 1 håndfuld blade af blandede friske krydderurter – jeg brugte basilikum, timian, oregano og citronverbena.
  • ½ mango – skåret i skiver
  • 1 rødløg – skåret i ringe
  • 1 portion karry/chutney-mayo – se opskrift længere nede på siden

 

Krydr kødet med worcestershire sauce, salt og peber og steg det på en pande i lidt olivenolie for ret lav varme i ca 10 minutter på hver side. Vend det et par gange undervejs. Kødet skal kun netop være gennemstegt,så prøv dig lidt frem med stegetiden. Gem stegeskyen. Lad dem hvile 3-4 minutter

i mellemtiden – ordn mango, løg, salat og krydderurter. Bland salaten og krydderurterne. Rør mayo’en. Del bollerne og rist dem i ovnen – “overene” med skærefladen nedad og “underene” med skærefladen opad.

Skær kalkunbrystet i skiver og hæld stegeskyen over. Saml det lune brød om den krydrede mayo, krydderurtesalaten, mango, løg og det saftige kød – enjoy!mayoKarry/chutney-mayo:

  • 3 spsk stærk mango chutney – finthakket
  • 4 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
  • 2 tsk stærk karry
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gryderet med kalkunbryst og grønt i krydret flødesovs