Pil-selv-rejer - Louisiana style

Flanksteak med rød peber-pesto, grov tzatziki og ovnstegte skiver af nye kartofler

flank tall nnFlankesteak’en havde jeg købt hos nemlig.com og jeg havde derfor købt den ubeset. Den havde skam den lovede vægt, men det var nok den fladeste flankesteak, jeg nogensinde har set. Normalt giver jeg en flankesteak omkring 4 minutter på hver side, men jeg kunne godt regne ud at denne skulle have mindre. Jeg gav den ca 6 minutter i alt, men den kunne faktisk godt have nøjes med 4-5 minutter. Heldigvis smagte den rigtig godt og var dejlig saftig, selvom jeg godt ville have haft den lidt mere rød.

Til dyret serverede jeg en rigtig lækker pesto-agtig dip af rød peber, hasselnødder og feta, en grov tzatziki med dild,  lidt feldsalat, samt ovnbagte skiver af nye kartofler vendt i olivenolie og friske krydderurter.

flank fad tæt nyFlanksteak:

  • 1 flanksteak à 500 g
  • 2 spsk olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 3 fed hvisdløg – presset
  • 1 dusk frisk timian – hakket
  • 1 dusk frisk rosmarin – hakket
  • Salt og peber

 

Bland en marinade af ollivenolie, citronsaft, hvidløg, krydderurter, salt og peber og lad kødet trække i denne, imens du forbereder resten af måltidet.

Kom flanksteak’en på en gloende varm grill eller grillpande og steg den 2-5 minutter på hver side – alt efter kødets tykkelse og din egen præference i forhold til om kød skal være rødt, medium eller ødelagt.

Lad kødet hvile ca 5 minutter og skær det så ud i tynde skiver lidt på skrå, lige som når man skærer skiver af en røget laks.

Kartoffelskiver i ovn:

  • En passende mængde kartofler – skåret i  ca 1 cm tykke skiver
  • Lidt olivenolie
  • Friske grofthakkede krydderurter – jeg brugte timian og rosmarin
  • Salt og peber

 

Vend alle ingredienser sammen i et ovnfast fad, og bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 40 minutter.

tzat2Grov tzatziki:

  • 1 agurk
  • Salt og peber
  • Ca 3,5 dl cremefraiche – eller tyrkisk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk hakket dild
  • 2 spsk rødvinseddike

 

Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske (jeg gav dem til hunden – det elsker den). Skær agurken i skiver og drys med salt.

Bland cremefraiche, hvidløg, hakket dild, rødvinseddike, salt og peber – og vend agurken heri.

flank fad semi tæt 2Rød peber-pesto:

  • 2 røde pebre – skåret i mindre stykker
  • 1 god håndfuld hasselnødkerner
  • 1 spsk frisk rosmarin – groft hakket
  • 2 fed hvidløg – groft hakket
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Ca ½ dl god olivenolie
  • 75 g feta

 

Rist nødderne et par minutter på en tør pande – pas på de ikke bliver sorte. Kom nødderne i en skål og stil til side.

Steg pebrene i lidt olie, indtil de er næsten møre og kom dem op til nødderne. Tilsæt rosmarin, hvidløg, chiliflager, salt, peber og olivenolie og blend det til en sammenhængende masse med en stavblender. Tilsæt feta og blend kort. Smag til med eventuelt mere salt og peber.

Endvidere:

  • Feldsalat
  • Citronsaft til at dryppe på salaten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pil-selv-rejer - Louisiana style