Sommergryde med okseinderlår og grønt i flødesovs
I dag stod den på en skøn sommelig gryderet med okseinderlår, masser af friske krydderurter og grøntsager i flotte kulører. Jeg serverede nye danske kartofler til, men ris eller bulgur kunne såmænd også gå fint an.
- 500 g okseinderlår i strimler
- 1 spsk olivenolie
- 1 knips chiliflager
- Salt og peber
- 1 rødløg – skåret i tynde både
- 2 porrer – skåret i tynde ringe – delt i den hvide og grønne del
- 4-5 spsk soltørret tomat i små tern + 1 spsk af olien
- 2 fed hvidløg – presset
- 1 håndfuld blandet frisk oregano, timian, rosmarin og estragon – fint hakket
- 3 gulerødder – skåret i skiver
- 1 lille gul squash – skåret i skiver
- 1 rød peber – skåret i strimler
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 håndfuld bladselleri-blade – groft hakket
Brun kødet lynhurtigt i olivenolie i en gloende varm stegegryde og krydr det med chiliflager, salt og peber. Tag kødet op af gryden og læg det til side.
Kom de soltørrede tomat-tern og 1 spsk “tomatolie” i gryden og klar rødløget og den hvide del af porrerne heri, uden at det tager farve. Tilsæt krydderurterne og de øvrige grøntsager og steg yderligere 4-5 minutter – stadig uden at det tager farve.
Hæld madlavningensfløde i retten og smuldr bouillonterningen heri. Lad det småkoge 3-4 minutter, indtil fløden er tyknet let. Tilsæt kødet og eventuelt kødsaft og varm retten igennem. Drys med bladselleri-blade og server.Yderligere:
- Kogte nye kartofler
Ingen kommentarer endnu