Kylling og grønt i cremet ajvarsovs

Hjortefrikadeller med flødesovs, kartofler og æble/vindrue-salat

hjort tall tæt reJeg elsker vildt, men desværre er det jo ofte en temmelig bekostelig affære, hvis man da ikke lige kender en jæger. Det gør jeg  ikke, men heldigvis har “Nemlig” 500 g hakket kronvildt til 50 kr som en del af deres faste sortiment. Det er naturligvis ikke helt det samme som en rigtig dyresteg eller et stykke fuglevildt, men det smager da lidt af ….. ja, vildt.

I dag lavede jeg små lækre frikadeller af sådan en pakke hakket kronvildt, og da børnene skreg på sovs og kogte kartofler, så fik vi det til. Vildt har en tendens til at blive for tørt og hakket kronvildt er ingen undtagelse, derfor blander jeg revet squash i farsen. Squashen holder farsen saftig, uden at afgive synderlig smag selv og samtidig skader det jo ikke med lidt ekstra grønt.

hjort pande 1 reHjortefrikadeller:

 • 500 g hakket kronvildt
 • 1 løg – fint hakket
 • ½ squash – revet
 • 1 æg
 • 3 spsk havregryn
 • 2 fed hvidløg – fint hakket
 • 2 spsk finthakket frisk timian
 • 6 hele allehånde – kværnet, knust eller stødt
 • Salt og godt med peber
 • Lidt smør til at stege i

 

Bland alle ingredienser – undtaget smørret – grundigt sammen til en fars. Lad gerne farsen hvile en times tid på køl. Form farsen til 12-15 frikadeller og steg dem gyldne og netop gennemstegte i lidt smør på en pande – mine fik omkring 10 minutter i alt. Vildtkød må endelig ikke få for meget, men det anbefales at kronvildt gennemsteges. Tag frikadellerne af panden og brug den til at lave sovsen på.

hjort sovs 1 rereSovsen:

 • 3-4 dl fløde – jeg brugte 2/3  Arla madlavningsfløde 18% og 1/3 piskefløde
 • 1 spsk vildtbouillon-pulver
 • 3 spsk  Worcestershire sauce
 • 1 spsk ribsgelé
 • Lidt kulør
 • Salt og peber

 

Kog frikadellepanden af med fløde og tilsæt bouillon, Worcestershire sauce og ribsgelé. Lad sovsen simre, indtil den har en passende konsistens og farv den med lidt kulør. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere gelé.

hjort salat 1 reDagens salat af snittet iceberg, æbler i tynde stave, halve grønne druer, tørrede tranebær ristede solskikkefrø og et skvæt citronsaft.

hjort tall 1 reEndvidere:

 • Kogte kartofler
 • Eventuelt ribsgelé

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling og grønt i cremet ajvarsovs