Kylling og grønt i cremet ajvarsovs

Min fryser er så fyldt for tiden, at tager man først noget ud af den, så får man aldrig plads til det igen – du kender det sikkert, hvis du også elsker at købe på tilbud. I går aftes røg en pose med “lårmix” ud af fryseren, da min datter skulle have noget andet derinde, og da det jo var umuligt at få plads til lårene igen – ja, så var kødet for aftensmaden i dag ligesom valgt. Heldigvis går kylling godt i hånd med ajvar, som jeg havde en god rest af fra i gårs aftensmad, så menuen bestemte nærmest sig selv.
Jeg brugte de grøntsager som jeg havde i forvejen – det samme skal du bare gøre. Det kommer sig ikke så nøje, om det er den ene eller anden slags, bare der kommer grønt i retten, ellers bliver den for tung.
- 1 kylling – delt i 8 stykker eller tilsvarende mængde “lårmix”
- 2 gulerødder – skåret i skiver
- 1 squash – skåret i tern
- 2 løg – delt i 4 og skåret i tynde skiver
- 2-3 tomater – skåret i tern
- 3-4 fed hvidløg – fint hakket
- 1 lille håndfuld bredbladet persille – groft hakket
- Salt og peber
- 10 spsk ajvar – eventuelt hjemmelavet
- 2 tsk tørret timian
- 2-3 tsk chiliflager
- 0,5 dl madlavningsfløde – jeg brugte Arla 18%
Bland gulerod, squash, løg, tomater, hvidløg og persille i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne og fordel ajvar udover kød og grøntsager. Krydr med timian, chiliflager, salt og peber.
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 45-55 minutter. Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tilsættes madlavningsfløden – forsøg at blande det lidt med de øvrige ingredienser i fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad retten få det sidste kvarter.
Endvidere:
- Ris eller bulgur kogt efter anvisning på pakken
- Eventuelt en let grøn salat
Ingen kommentarer endnu