"Balkanburger" med hjemmegjort ajvar og fetacreme

Kylling og grønt i cremet ajvarsovs

ajvarkylling-fad-nyMin fryser er så fyldt for tiden, at tager man først noget ud af den, så får man aldrig plads til det igen – du kender det sikkert, hvis du også elsker at købe på tilbud.  I går aftes røg en pose med “lårmix” ud af fryseren, da min datter skulle have noget andet derinde, og da det jo var umuligt at få plads til lårene igen – ja, så var kødet for aftensmaden i dag ligesom valgt. Heldigvis går kylling godt i hånd med ajvar, som jeg havde en god rest af fra i gårs aftensmad, så menuen bestemte nærmest sig selv.

Jeg brugte de grøntsager som jeg havde i forvejen – det samme skal du bare gøre. Det kommer sig ikke så nøje, om det er den ene eller anden slags, bare der kommer grønt i retten, ellers bliver den for tung.

ajvarkylling-tall-nyOpskrift:

 • 1 kylling – delt i 8 stykker eller tilsvarende mængde “lårmix”
 • 2 gulerødder – skåret i skiver
 • 1  squash – skåret i tern
 • 2 løg – delt i 4 og skåret i tynde skiver
 • 2-3 tomater – skåret i tern
 • 3-4 fed hvidløg – fint hakket
 • 1 lille håndfuld bredbladet persille – groft hakket
 • Salt og peber
 • 10 spsk ajvar – eventuelt hjemmelavet
 • 2 tsk tørret timian
 •  2-3 tsk chiliflager
 • 0,5 dl madlavningsfløde – jeg brugte Arla 18%

 

Bland gulerod, squash, løg, tomater, hvidløg og persille i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne og fordel ajvar udover kød og grøntsager. Krydr med timian, chiliflager, salt og peber.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 45-55 minutter. Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tilsættes madlavningsfløden – forsøg at blande det lidt med de øvrige ingredienser i fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og lad retten få det sidste kvarter.

Endvidere:

 • Ris eller bulgur kogt efter anvisning på pakken
 • Eventuelt en let grøn salat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Balkanburger" med hjemmegjort ajvar og fetacreme