Pasta med vannamei-rejer i spicy og cremet sovs

Lasagne med gris og blåskimmelost, samt rød spidskålsalat

hDet er dæleme sjældent at vi får pasta to dage i træk, men her er så undtagelsen, der bekræfter reglen. I går fik vi pasta med vannamei-rejer i krydret og cremet sovs og i dag en lækker lasagne med hakket svin, grøntsager, håndskåret bacon, hvidvin og blåskimmelostesovs. Her til en farverig salat af rød spidskål og tomater i forskellige kulører. Det smagte i al beskedenhed forrygende.

cLasagnen:

  • 450 g hakket svinekød 5-7% fedt
  • 1 skive bacon à ca 100 g – skåret i små tern
  • 1 stort løg – hakket
  • 2 gulerødder – skåret i små tern
  • 2 stængler bladselleri – skåret i små tern
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 grøntsagsbouillonterninger – smuldrede
  • Salt og peber
  • 1 liter letmælk
  • 5 spsk hvedemel med top
  • 100 g revet ost af Danbotype
  • Ca 100 g blåskimmelost – jeg brugte danablu
  • Friskrevet muskat
  • 8-10 fuldkorns-lasagneplader

 

Kom baconen i dyb pande eller gryde og steg det, indtil det har afgivet lidt fedt, men uden at det har taget nævneværdigt farve. Tilsæt løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg, krydderurterne og chiliflager og lad det stege 5-6 minutter, stadig uden at det tager farve.

Tilsæt kødet og hak det til “smulder”, imens det brunes. Kom tomatpuré i og lad den svitse 1 minut, inden de flåede tomater, hvidvin og bouillonterninger også tilsættes. Lad det simre 1 times tid for svag varme. Smag til med salt og peber.

Pisk melet ud i mælken og varm det op til kogepunktet på medium varme under konstant omrøring. Lad det småkoge et par minutter for lav varme – stadig under konstant omrøring, indtil mel-smagen er væk og konsistensen er passende. Tilsæt de to slags ost og lad dem smelte helt – stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Kom lidt af ostesovsen i et ovnfast fad, derefter et lag lasagneplader, så kødsovs, ostesovs, lasagneplader osv. Slut af med ostesovs. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter. Dæk eventuelt med stanniol, hvis lasagnen er ved at blive for mørk.

fRød spidskålsalat:

  • ½ rødt spidskålshoved – fint snittet
  • 1 håndfuld groft hakket persille
  • 8-10 cherrytomater i forskellige kulører – halveret
  • 3 spsk olivenolie
  • Saft af 1 saftig citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber

 

Arranger spidskål, persille og tomater pænt  i en skål eller fad. Rør olie, citronsaft, sennep, honning, hvidløg, salt og peber sammen til en dressing og giv til salaten.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med vannamei-rejer i spicy og cremet sovs