Tortillas med pulled jerked pork og banan/bønne-salsa

Pizza med pulled jerked pork og friskkogte majs – Stop spild af mad

pizza-hel-3 reVi fik jo pulled jerked gris i går, og havde masser af kød og marinade/stegesky til overs. Stegeskyen er røget i fryseren til en anden god gang (på nær 4 spsk), men kødet brugte jeg til en omgang virkelige lækre pizzaer til aftensmaden i dag.

Normalt laver jeg pizzabunde selv, men jeg faldt for et tilbud for en omgang færdig-tortilla-pizzabunde til 5 kroner pakken for hundrede år siden. Jeg har aldrig fået dem brugt, så de har bare ligget der i skabet og har gloet på mig lige siden, men i dag syntes jeg at de passede til “temaet”. Faktisk synes jeg at de var helt ok i en snæver vendig, omend en anelse for søde. Det betød heldigvis ikke det helt store, da det stærkt krydrede kød havde power nok til overtrumfe sødmen.

Indlægget i dag er som oftest, når det gælder “Stop spild af mad-indlæg”, ikke tænkt som en decideret opskrift, men mere som inspiration til, hvordan man kan få brugt sine rester.

pizza-tæt re“Opskrift”:

  • 4 tortilla-pizzabunde
  • 4 spsk marinade/stegesky fra grisen
  • 4 håndfulde pulled jerked gris
  • 2 majskolber
  • 2 x 125 g frisk mozzarella – revet i mindre stykker
  • 10 cherrytomater i forskellige farver – skåret i halve
  • Lidt persille eller koriander

 

Kog majskolberne i letsaltet vand i ca 8 minutter. Lad dem dryppe af og skær så kernerne af kolberne.

Læg pizzabundene på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel først marinade/stegeskyen og så kødet udover dem. Kom majsene på, og så osten. Fordel tomaterne på pizzaerne og pres dem lidt ned i fyldet.

Sæt pizzaerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 6-8 minutter, indtil osten er smeltet. Drys med persille eller koriander og server.

pizza slice

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tortillas med pulled jerked pork og banan/bønne-salsa