Hjortefrikadeller med flødesovs, kartofler og æble/vindrue-salat

Revelsben med perlebygsalat

revel-tall-re nyRevelsben minder mig altid om mine børns farmor. I de næsten 15 år hun var min svigermor, da var der altid revelsben på julefrokostbordet hos hende. Jeg har hverken før eller siden fået bedre, men min egen udgave i dag sammen med en fyldig perlebygsalat var nu heller ikke så ringe endda.

Note til mig selv: Spørg farmor om opskriften på revelsben.

revel-tæt-re nyMine revelsben i dag var en lille sag på 600 g og selvom det måske lyder voldsomt, så er det kun lige nok til 2 personer, da der jo er et ret stort svind fra både ben og fedt, der smelter fra. Uanset størrelsen så er stegetiden nogenlunde den samme. Du kan eventuelt lægge 5-10 minutter til, hvis det er meget stort.

revel-tætt-re nyRevelsben:

  • 600 g svinebryst, stegestykke uden svær
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 lille tsk røget paprika
  • 1 kvist frisk timian – finthakket
  • 1 kvist frisk rosmarin – finthakket
  • Salt og peber

 

Rids fedtlaget i tern, hvis slagteren ikke har gjort dette og krydr stegen. Sæt stegen i et ovnfast fad – gerne med bagepapir. Sæt stegen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 1,5 time. Lad stegen hvile utildækket 10-15 minutter og skær den så i tykke skiver.

revel-salat-re nyPerlebygsalat:

  • 2 dl perlebyg
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 2 håndfulde fint snittet spidskål
  • 1 lille rødløg – halveret og skåret i tynde skiver
  • 1 stor gulerod – revet
  • 1 stor håndfuld groft hakket bredbladet persille
  • 1 stor håndfuld blåbær
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 lille tsk dijonsennep
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • Ca 100 g feta – smuldret

 

Kog perlebyggen efter anvisning på pakken, men byt saltet ud med en ½ grøntsagsbouillonterning. Lad perlebyggen dryppe og køle af.

Bland den kolde perlebyg med spidskål, rødløg, gulerod, persille og blåbær. Bland en marinade af olivenolie, eddike, sennep, hvidløg, salt og peber. Vend marinaden i salaten og drys med smuldret feta.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjortefrikadeller med flødesovs, kartofler og æble/vindrue-salat