Sommersalat med fynsk rygeost – sådan lige på falderebet

Jeg fik en voldsom lyst til sommersalat, så det lavede jeg til frokost i dag – på trods af at sommeren jo snart går på hæld. Spis den på rugbrød eller måske som “kold sovs” til en røget eller stegt makrel med nye kartofler.
- 1 dl lagereddike
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
- ½ agurk – skåret i små tern. Tag eventuelt lidt fra til pynt
- 200 g rygeost
- 5 spsk ymer
- 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og andre uvedkommende ingredienser
- 6-8 radiser – skåret i tynde skiver. Tag eventuelt lidt fra til pynt
- 1 bundt purløg – fint klippet. Tag eventuelt lidt fra til pynt
Bland eddike, sukker, salt og peber i en skål. Kom agurke-ternene i eddikelagen og sæt til side.
Bland rygeost, ymer og mayonnaise i en anden skål og tilsæt radiser og purløg. Hæld lagen fra agurke-ternene, men gem lidt af denne. Kom agurke-ternene i rygeostblandingen og bland det hele godt sammen. Smag til med lidt eddikelage, salt og peber.
Jeg kunne slet ikke lade være med at få øje på den smukke tallerken! Må man have lov til at spørge hvor den er fra? 😀
– Rebekka, sweetcph.dk