Preusser-kartoffelsalat og honningglaseret skinke

Tortillas med pulled jerked pork og banan/bønne-salsa

pull 5Allerede i går aftes lagede jeg en næsten 2,5 kg stor nakkefilet skåret i store “lunser” i en smags-eksplosion af en marinade. I dag kom så både kød og marinade i stegesoen og fik en 4 timer lang tur i ovnen på 150 grader.

Jeg kunne sagtens have stegt den hel, skruet helt ned på 100 grader og have givet den 12 timer i ovnen, men så skulle jeg have sat den ind før fanden fik sko på – og det orkede jeg ikke i dag.

pull so rePulled jerked pork:

  • Ca 2,5 kg nakkefilet – skåret i ca 10 x 7 x 7 cm tern
  • 1 portion jerkmarinade – se opskriften længere nede på siden

 

Læg kødet i en stegeso eller gryde der kan gå i ovnen. (Husk at sætte stegesoen i blød i vand inden). Hæld jerkmarinaden over kødet og vend det lidt rundt. Læg låg på og sæt stegesoen i en kold ovn indstillet på 150 grader. Steg kødet i ca 4 timer – vend det rundt en enkelt gang undervejs.

Tag kødet op af marinaden og træk det fra hinanden med to gafler. Hæld eventuelt lidt af marinaden/stegeskyen over kødet eller giv det til i en skål ved siden af.

Jerkmarinaden:

  • 3 løg – skåret i mindre stykker
  • 5 fed hvidløg
  • 2 meget stærke friske chili – skåret i mindre stykker
  • 2 tsk piri piri-chiliflager
  • Saft af 2 appelsiner
  • Saft af 2 lime
  • ½ dl soyasovs
  • ½ dl olie
  • ½ dl eddike
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hel koriander
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 tsk hele sorte peberkorn
  • 1 tsk hele nelliker
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk røget paprika med top
  • 2-3 spsk salt

 

Kom hele herligheden i en foodprocessor7blender og kør det til en ensartet grød. Alternativt brug en stavblender, men så skal du have lidt mere tålmodighed.

salsa pull reBanan/bønne-salsa:

  • 2 dåser sorte bønner – skyllet og drænet
  • 3 rødløg – delt i kvarte og skåret i skiver
  • 2 hjertesalathoveder – fint snittet
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 4-5 bananer – skåret i små tern
  • Saft af 1 citron
  • Saft af 2 lime

 

Vend bønner, rødløg, hjertesalat og chiliflager sammen i en skål. Kom banan i en anden skål og pres citron og limesaft udover og vend det godt rundt, uden bananen bliver smattet. Vend forsigtigt banan og citrussaft i bønne/salat-blandingen.

pull tall tæt reYderligere:

  • 12-15 (majs-)tortillas varmet efter anvisning på pakken
  • Cremefraiche
  • Ekstra limebåde

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Preusser-kartoffelsalat og honningglaseret skinke