Burgere med sprød mørksej og tartarsovs, samt spicy fritter af søde kartofler

baps tæt rereDagens menu bød på en fast food-klassiker i en lidt sundere og en del mere velsmagende udgave – nemlig fiskeburgere med fritter og tartarsovs. Til forskel for de fiskeburgere, som man f.eks kan købe hos Kongen eller Klovnen, så  var der rent faktisk rigtig friskfanget fisk i mine. Samtidig skruede jeg en del ned for fedtet i både panering, fritter og tartarsovs og tilsvarende op for smagen.

baps op rere

Fiskeburgeren:

  • 4 mørksejfileter à ca 100 g
  • Salt og peber
  • 1 spsk paprika
  • 1 håndfuld hvedemel
  • 1 æg – sammenpisket
  • 2 håndfulde cornflakes
  • 1 spsk olivenolie
  • Ca ½ portion tatarsovs – den anden halvdel skal bruges som dyppelse til fritterne. Se opskriften længere nede på siden.
  • 8-10 sprøde salatblade
  • 2-3 tomater – skåret i skiver
  • 4 bløde boller – skåret over og ristet

 

Kom cornflakes i en frysepose og knus dem med  håndroden. De skal ikke laves til mel, men stadig have lidt struktur.

Bland salt, peber, paprika og mel i en frysepose. Kom fiskefileterne i posen, pust posen op og ryst grundigt, så fileterne bliver dækket af mel.

Dyp hver filet på begge sider i sammenpisket æg og derefter i knust cornflakes. Læg fileterne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir smurt med lidt olivenolie. Bag fiskene i ca 15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. (Eventuelt sammen med fritterne).

Fordel fisk, salat, tomat og tatarsovs i de 4 boller og server.

Tartarsovsen:

  • 3 dl cremefraiche
  • 6 spsk syltede agurker i små tern
  • 3 spsk finthakket løg
  • 4 spsk grofthakkede kapers
  • 3 spsk finthakket persille
  • Revet skal af 1 lille citron + 2-3 spsk af saften
  • ½ tsk paprika
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser og lad gerne sovsen trække lidt på køl inden servering.

baps fritter reSpicy fritter af søde kartofler:

  • Ca 8 søde kartofler – skrællet og skåret i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk røget stærk paprika
  • Salt og peber

 

Vend kartoffelbåde, olivenolie og krydderier sammen i et ovnfast fad. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammegryde med aubergine, kikærter og smeltet ost, samt tomatiseret bulgur og "rødebede- og gulerods-tzatziki"