Lakselasagne med spinat, tomat, ricotta og gorgonzola

Chili/honning/whisky-glaseret skinke og parmesan-gratineret flødebagt butternut squash

skinke endelig reGlaserede skinker er ikke noget, jeg tidligere har gjort det så voldsomt meget i, men da vi for nogle måneder siden fik honningglaseret skinke med preusser-kartoffelsalatfaldt den glaserede skinke i ret god jord hos børnene, så de skulle selvfølgelig ikke vente 5 år på at få det igen. I dag blev det dog ikke med honning og sennep-glasering, men med honning, stærk chilisovs og whisky. Tilbehøret bestod af flødebagt butternut squash, som jo er i sæson lige nu – og så selvfølgelig lidt grønt i form af en salat.

skinke fad reSkinken:

 • 1 forkogt skinke à ca 1200 g
 • 2 spsk honning
 • 2 spsk Sriracha chilisovs
 • 2 spsk whisky

 

Læg skinken i et ovnfastfad. Bland honning, Sriracha chilisovs og whisky og hæld ca 1/3 over skinken. Sæt skinken til side, imens du forbereder butternut squashen, som også skal have et forspring i ovnen på 30 minutter.

Hæld endnu 1/3 af honning/chili-blandingen over skinken og bag den i den 200 grader forvarmede ovn i 30 minutter. Hæld den sidste 1/3 af honning/chili-blandingen over skinken, når halvdelen af tiden er gået. Pas på at den ikke bliver for branket. Dæk eventuelt med stanniol.

butternut reFlødebagt butternut squash:

 • 1 butternut squash – skrællet og uden kerner
 • 3 fed hvidløg – presset
 • 1 porre – skåret i tynde ringe
 • 3 tsk frisk hakket timian
 • Salt og peber
 • 5 dl fløde – jeg brugte Arla madlavningsfløde 18%
 • Ca 50 g friskrevet parmesan

 

Del butternut squashen i kvarte og skær den i tynde skiver. Vend butternut squash, hvidløg, porre, timian, salt og peber sammen i et ovnfast fad og hæld fløden over.  Sæt fadet i en 200 grader forvarmet ovn og bag 30 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og fordel/riv parmesanosten jævnt udover. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag endnu 30 minutter (Sæt skinken ind samtidig).

sallDagens salat af feldsalat, agurk og avokado med olie/eddike-dressing.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakselasagne med spinat, tomat, ricotta og gorgonzola